Suspect de santaj, Traian Basescu acuza: Gabriela Firea a facut afaceri cu CRESCENT-GRIVCO. Procurorul general Nitu, suspectat ca A IMPUSCAT oameni la Revolutie

T.d. | 16.03.2015

Pe aceeași temă

Traian Basescu a declarat luni dupa-amiaza ca se va prezenta la Parchet, dupa ce a devenit suspect in dosarul privind presupuse fapte de santaj si amenintare la adresa senatoarei PSD Gabriela Firea. Fostul presedinte a fost citat, miercuri, la ora 11, la Parchetul General, pentru a i se aduce la cunostinta calitatea de suspect in acest caz.

Fostul sef al statului a declarat ca a fost instiintat privind calitatea de suspect in dosarul presupusului santaj la Firea, la fel cum procurorul general Tiberiu Nitu este “suspectat ca a impuscat oameni la Revolutie”
 

“Firea a fost implicata in Crescent”

Informat de faptul ca a fost pus sub acuzare in dosarul privind presupuse fapte de santaj si amenintare la adresa Gabrielei Firea, Traian Basescu sustine ca senatoarea PSD ar fi fost implicata in afacerile Grescent-Grivco.

”Am primit o scrisoare prin care aflu că sunt suspect pentru că am făcut o declarație. Rog organele statului să se uite în Grivco să vadă câți bani au fost transferați de doamna Firea de la Crescent, în 2007-2011, când era administrator la o firmă din grupul Grivco. Dacă își aduce aminte să fi semnat împrumuturi de 400.000 de euro și 1.800.000 de dolari de la Crescent și a transferat din firma securității la o companie din grupul lui Voiculescu, să se spovedească public”, a precizat fostul șef al statului.
 

Inca un “biletel”

De altfel, Traian Băsescu spune că a primit documente de la Elena Udrea, ce i-au fost livrate de ziaristul Oreste, în schimbul a 10.000 de euro. 

A primit doamna Udrea un bilețel galben pe care scria 10.000 de euro, de la un ziarist Oreste. El îi ceruse Elenei Udrea aceși bani pentru a-i da aceste documente. Udrea mi le-a dat mie, eu le-am dat insituțiilor statului”, a mai spus fostul președinte, potrivit Romania Libera.

De asemenea, Traian Băsescu a apreciat că Oreste și Firea sunt ”doi caraghioși”.

Totodată, șeful statului a ținut să sublinieze că se fac erori judiciare. "Mi-am asumat faptul că am vrut să se creeze un sistem puternic, sunt de acord că nicio justiție nu e perfectă, doar Dumnezeu e perfect", a spus Băsescu.
 

“Valcov trebuia revocat imediat”

Un ministru acuzat “ar fi trebuit sa puna pixul jos si sa plece”, a spus Basescu privitor la situatia ministrului de Finante, Darius Valcov, anchetat intr-un dosar de coruptie privind presupuse fapte din perioada mandatului de primar la Slatina.

"Cred că nici premierul şi nici preşedintele nu înţeleg ce înseamnă să ţii un inculpat în funcţie. Eu îl ştiu pe Vâlcov de copil. Deci ţin la el. A crescut în organizaţia de tineret a PDL. Eu m-am dus să-l susţin când a devenit primar în Slatina. E din generaţia lui Scripcaru, Flacă, apoi a trecut la PSD, USL. Eu m-am gândit la România . Când un ministru este acuzat pune pixul pe birou şi pleacă. Dacă e la Ministerul Mediului, poţi sta 15 zile, dacă e la Ministerul Culturii poţi rămâne 15 zile, cum prevede Codul Muncii. Vâlcov trebuia revocat imediat", a spus Băsescu, potrivit Evenimentul Zilei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22