Susținută de Orban și în pofida scandalului din partid, Cristina Pocora propusă la șefia CNA

Laurentiu Gheorghe | 23.06.2021

Cristina Ancuta Pocora a fost aleasa miercuri, 23 iunie, in functia de presedinte al CNA. Orban, acuzat în PNL că a luat singur decizia fără să se consulte cu aripa Cîțu din partid.

Pe aceeași temă

„Consiliul National al Audiovizualului este o institutie care a ramas in urma. O simtim cu totii, de la membrii Consiliului, la ceilalti angajati ai institutiei, la parteneri si societate. Din pacate, desi exista un acord general pentru o reforma structurala, putini pasi au fost facuti in acest sens, pana acum. Monitorizarea se face cu "pixul, pe hartie", dosarele de licenta stau in teancuri printate. Suntem inca la nivelul dosarelor cu sina”, a scris Cristina Pocora pe Facebook.

„Reactionam rigid si lent. Nu proactiv, ci doar coercitiv. Si de multe ori, prea tarziu. CNA trebuie sa se transforme dintr-o institutie incremenita, care doar da licente si rezolva sesizari, intr-o institutie dinamica, activa, care are o strategie coerenta, care poate sa contribuie la schimbarea in bine a dezbaterii publice, care are o influenta benefica in societate”, a completat aceasta.

Conform votului membrilor CNA, Cristina Pocora a fost aleasă președinte, iar Nicolaie Bălașa a ramas vicepresedinte. Alegerile au avut loc in cadrul sedintei CNA de miercuri, care nu a fost publica si in care voturile membrilor au fost secrete.

Tabăra Cîțu enervată de alegerea lui Orban

Susținerea liderului PNL, Ludovic Orban, acordată Cristinei Pocora pentru șefia CNA a nemulțumit tabăra liberalilor care joacă pe mâna lui Florin Cîțu la Congresul din septembrie.

Ludovic Orban a fost criticat în şedinţa de marți a conducerii PNL pentru că vrea să impună noua şefă a CNA fără să fie dat un vot în partid, susţin surse participante la şedinţă.

Conform surselor citate, Florin Roman, vicepreşedinte al PNL, l-a abordat direct pe Orban, întrebându-l cine a luat decizia să o susţină pe Cristina Pocora şa şefia CNA. „Eu”, i-a răspuns tranşant Orban. Roman i-a cerut să fie dat un vot de către conducerea PNL. Însă șeful liberalilor a închis subiectul sec: „Bine, am luat act”. Însă votul pentru Pocora va ajunge direct în plenul Parlamentului, unde puțin probabil că va fi nefavorabil, cu Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților.

Tot în ședința de ieri a fruntașilor liberali, prim-vicepreşedintele Raluca Turcan, i-a cerut imperativ şefului PNL să nu-şi mai atace colegii de partid. „Vă rog să nu mai atacaţi colegii de partid. Nu cred că cei din afara sunt interesaţi de frustrările din interior. Vreau să ştiţi că atacând colegii de partid subminaţi autoritatea miniştrilor”, a subliniat Turcan. Orban i-a răspuns în aceeași notă și ei, ironizând mesajul echipei Cîţu: „Eu nu am atacat colegii, am făcut declaraţii corecte. Am susţinut toate deciziile guvernamentale. Dacă vi se pare atac să vorbesc despre suflul nou cu colegi vechi”.

*****

Cristina Pocora a fost propusa ca membru in CNA de Administratia Prezidentiala, in octombrie 2018. Aceasta a fost deputat de Ialomiţa, din partea PNL, între 2008 şi 2016. În perioada 2017-2018 a fost consilier parlamentar.

În perioada în care Crin Antonescu era preşedinte al PNL, Cristina Pocora a fost purtătoare de cuvânt a formaţiunii liberale.

Pocora a mai ocupat următoarele funcţii: Consilier Parlamentar în Senatul României (2001-2006), Consilier Cabinet Ministru în Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul (2005-2006) şi Secretar de Stat în Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul (2006-2008). Cristina Pocora o va înlocui pe Monica Gubernat, fostă preşedintă a CNA, care avea sprijinul PSD.

Parlamentul urmeaza sa voteze miercuri, 23 iunie, in plen reunit, propunerea facuta de membrii CNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22