Sute de pompieri audiați în dosarul filmărilor ascunse de la Colectiv

Redactia | 10.06.2020

Aproape 200 de pompieri vor fi audiaţi în zilele următoare la Serviciul Omoruri din Capitală, în dosarul imaginilor care au surprins intervenţia de la clubul Colectiv.

Pe aceeași temă

Procurorii militari și polițiștii de la Serviciul Omoruri au început cercetările în dosarul deschis până acum in rem, în care erau cercetate faptele, după ce în spațiul public au apărut la finalului anului trecut imagini care surprind intervenția în noaptea tragediei, scrie Digi 24 în exclusivitate.

Imaginile au fost ascunse aproape patru ani și în momentul în care ele au apărut în presă reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență spuneau că nu au considerat necesar să le arate publicului.

Acele imagini erau însă importante pentru anchetele care erau deja în curs și pe care procurorii le-au cerut de mai multe ori.

Anchetatorii au formulat acuzații grave: ucidere din culpă, vătămare din culpă, abuz în serviciu, neglijență în serviciu și profanare de cadavre.

Ultima acuzație are legătură momentul în care șeful ISU București, colonelul Orlando Șchiopu, ar fi înjurat victimele din Colectiv în timpul intervenției.

Audierile au început, primii pompieri fiind deja chemați la Serviciul Omoruri iar audierile urmează să continue și în perioada următoare.

Aproape 200 de pompieri de la ISU București vor merge în fața criminaliștilor și să explice ce s-a întâmplat în seara din 30 octombrie 2015, respectiv cu acele imagini de la intervenția lor.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22