Sute de taximetriști protestează în Capitală împotriva aplicațiilor gen Uber alături de #Rezist

Laurentiu Gheorghe | 21.01.2019

Taximetriștii spun că protestează deoarece sunt nemulțumiți de „ilegalitățile” legate de UBER și alte aplicații de ride sharing. Circulația este blocată în Piața Victoriei pe bd. Lascăr Catargiu.

Pe aceeași temă

În zona Piața Victoriei au fost deplasate forțe masive ale Jandarmeriei la protestul sutelor de taximetriști care au blocat un sens de mers pe Bd. Lascăr Catargiu între Piața Victoriei și Piața Romană.

Un incident a avut loc aproape de ora 21, când taximetriștii au înconjurat o mașină despre care credeau că ar efectua servicii de transport gen Uber și au încercat să o răstoarne, după cum relatează Digi24. Situația a fost detensionată de un polițist care a cerut șoferului blocat în trafic să se legitimeze și l-a scos din încercuirea taximetriștilor furioși.

Circulația a fost reluată la ora 20:50 în Piața Victoriri, după ce protestatarii anti-PSD s-au retras de pe carosabil în scuarul din mijlocul pieței. În continuare bulevardul Lascăr Catargiu a rămas blocat de taximetriști.

Filosoful Mihai Șora este prezent la protestul din Piața Victoriei după cum anunțase pe Facebook că va participa la protestul împotriva ordonanței inițiate de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Jandarmii sunt prezenți în număr mai mare, încercând să împiedice blocarea circulației și să separe cele două tabere care protestează în Piața Victoriei. O femeie i-a cerut unei jandarmerițe să nu mai apere "hotii". S-a scandat "Justiție, nu corupție!".

Taximetriștii spun că protestează deoarece sunt nemulțumiți de „ilegalitățile” legate de UBER și alte aplicații de ride sharing.

Taximetriști prezenți la protest au declarat că nu au luat autorizație și s-au hotărât să protesteze din „disperare”.

Taximetriștii s-au raliat protestelor din Piața Victoriei, celor câtorva sute de manifestanți care protestează în fața Guvernului împotriva unei ordonanțe de urgență privind completele de 5 judecători care ar putea deschide calea revizuirii unor sentințe definitive.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22