Tarcea: Am avut un vis urât, în care m-am întâlnit cu impostorul. Are vocaţia impostorului păianjen

Redactia | 27.02.2019

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a făcut o parabolă, miercuri, la bilanțul Ministerului Public în care a vorbit despre visul urât cu impostorul păianjen.

Pe aceeași temă

Cristina Tarcea şi-a început discursul susţinut la bilanţul Ministerului Public, spunând că se simte “confuză şi derutată” deoarece anul trecut, fiind prezentă la acelaşi eveniment, a crezut că participă la raportul de activitate al unor magistraţi, dar că a fost “înfierată cu mânie proletară” pentru acest lucru.

“Mă simt confuză şi derutată. Şi de ce spun asta. Spun asta pentru că anul trecut am crezut că particip la raportul de activitate al unor magistraţi, am crezut asta pentru că cred în Constituţie şi am avut tupeul şi îndrăzneala cu foarte multă candoare să invoc acele dispoziţii din Constituţie care include procurorii în cadrul autorităţii judecătoreşti. Am aflat că am greşit, nu sunteţi magistraţi, am fost înfierată cu mânie proletară pentru asta, dar astăzi aflu că, uneori, pentru perioade anumite de timp, mai scurte sau mai lungi, sunteţi magistraţi, mai ales atunci când unii dintre dumneavoastră trebuie să promoveze în funcţii de conducere la instanţe sau atunci când trebuie să promoveze la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De aceea, mi-am propus ca anul acesta să nu mai greşesc, să nu mai fac nicio trimitere la statutul dumneavoastră, la statutul judecătorilor, la statutul avocaţilor şi am decis să vă împărtăşesc un vis a cărui tălmăcire ar trebui să preocupe în aceeaşi măsură magistraţii şi nemagistraţii”, a spus Cristina Tarcea, citată de News.ro.

“Am avut un vis urât, ce e drept, un vis în care m-am întâlnit cu impostorul. El nu se numea aşa în visul meu, se numea reformatorul. Prin urmare, am hotărât să vă împărtăşesc ce este în visul meu impostorul sau reformatorul, cum doriţi să îl numiţi. El este cel care ştie că, dacă ar fi urmat regulile, nu i s-ar fi cuvenit niciodată bunurile, privilegiile şi poziţia de care se bucură. El se uită în ochii tăi când este vorba despre bunuri, privilegii şi poziţii, ca şi cum ar fi urmat regulile, dar nu îndrăzneşte să te privească drept în faţă atunci când, profitând de bunuri, privilegii şi poziţie, te calcă în picioare pentru că tu ai avut îndrăzneala să respecţi regulile”, a spus preşedintele ÎCCJ.

Cristina Tarcea a mai spus că impostorul urăşte oamenii şi luptă pentru dreptatea lui crezând că aceasta este dreptatea socială.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22