Tarcea: ÎCCJ nu ar avea unde depozita dosarul Hexi Pharma și unde judeca dosarul mineriadei

Dora Vulcan | 07.03.2018

Șefa Curții Supreme Cristina Tarcea a deplâns marți, la bilanțul Ministerului Public, starea deplorabilă a instanțelor din România: ”a fost finalizat dosarul Hexi Pharma. Ma rog la Dumnezeu ca acest dosar sa nu vina la Inalta Curte, pentru ca nu are unde sa-l depoziteze”.

Pe aceeași temă

 

 

 Șefa Curții Supreme a constatat că Justiția, "de 28 de ani, traverseaza perioade interesante", iar din patru in patru ani au loc tot felul de reforme.

 

Ea a vorbit despre "legi multe, neclare si imperfecte, instante supraaglomerate, sistem haotic al cailor de atac, noi coduri, care au avut dept efect prelungirea, ingreunarea procedurilor, afectarea la o judecata intr-un termen rezonabil si crearea unei practici neunitare".

 

"Va marturisesc ca pot sa accept ideea ca nimeni nu s-a gandit la efortul intens pe care un magistrat il face, dar nu pot sa accept ideea ca nimeni nu s-a gandit la destinatarul final al oricarei reforme: cetateanul. (...) Am privit, dar nu neutru, filmul final, am constatat ca a fost finalizat dosarul Hexi Pharma. Ma rog la Dumnezeu ca acest dosar sa nu vina la Inalta Curte, pentru ca nu are unde sa-l depoziteze. (...) ICCJ nu are o sala in care sa judece Dosarul Mineriadei. Am cerut ajutor pentru sala. Aceasta este realitatea din Romania, dar nimeni nu s-a gandit sa indrepte aceasta strambatate din justitia din Romania", a declarat Tarcea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22