Tăriceanu a decapitat 37 de filiale județene pentru eșecul la europarlamentare

Dora Vulcan | 09.07.2019

Filialele ALDE care nu au obținut 5% la europarlamentarele din 26 mai au fost sancționate, a anunțat președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

Pe aceeași temă

După ratarea europarlamentarelor din 26 mai, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, că filialele ALDE cu rezultate slabe vor fi sancţionate.

„Conducerile filialelor care au avut rezultate slabe la alegerile pentru Parlamentul European, toate filialele care au obținut sub 5% au fost dizolvate birourile teritoriale și li s-a dat termen o săptămână președinților de fililală să vină cu noi propuneri”, a anunțat marți președintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

37 de filiale județene și birourile de conducere au fost desființate, doar 11 filiale rămânând în activitate.

Filialele desființate sunt cele care au obținut sub 5% în cadrul alegerilor europarlamentare.

În urma acestei decizii în ALDE vor avea loc alegeri în toate organizațiile județene care au fost decapitate.

Călin Popescu Tăriceanu mai spune că „cei care nu s-au implicat în campania electorală, cei care au făcut un fel de non combat, (...) vor trebui să lase locul altora care sunt dispuși să se implice în efortul pentru următoarele alegeri” dar și că partidul va trebui să „performeze” la fiecare rundă de alegeri.

„Unii dintre colegi au argumentat că slaba implicare a fost datorită lipsei de interes, că nu există un interes direct din partea organizațiilor locale. O să existe mai departe oameni care o să fie pe deplin conștienți că fiecare rundă de alegeri este o miză și că trebuie să performăm”, a spus Tăriceanu.

„Aceasta a fost decizia, probabil dureroasă pentru unii, care au luat prea lejer aceste alegeri. Rezultatele vorbesc de la sine”, a concluzionat Tăriceanu.

La alegerile europarlamentare din 26 mai ALDE nu a reușit să atingă pragul de admitere în Parlamentul European, obținând doar 4% din voturi. PSD, partenerul său în coaliția de guvernare, a obținut 22,5% din voturile exprimate, trecând pe locul 2, după PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22