Tariceanu a dezbatut singur planurile anticriza

Bernard Noghiu | 21.11.2008

Pe aceeași temă

Confruntarea la care Calin Popescu Tariceanu i-a invitat pe ceilalti doi candidati la functia de prim-ministru s-a desfasurat in lipsa adversarilor. Motivul? Desi in invitatia de joi, premierul spunea ca lasa la latitudinea lui Stolojan si Geoana data si locul dezbaterii, seara s-a razgandit si a anuntat ca ea va avea loc, vineri, ora 12, la ASE.

Atat Mircea Geoana, cat si Theodor Stolojan l-au refuzat, unul pentru ca urma sa se afle la Botosani in campanie, celalalt pentru ca Tariceanu declinase doua confruntari: una la GDS si alta la Realitatea TV. In plus, Stolojan i-a amintit ca saptamana viitoare sunt programate patru intalniri televizate exact pe tema planurilor anticriza, la care "spera ca premierul va participa".

Prezentandu-se singur, Tariceanu a declarat ca "ar fi fost foarte util sa vedem o confruntare de idei sau de programe" considerand ca, altfel, campania va ramane "ca un meci de fotbal, la care unii doar sunt in tribuna si arunca cu petarde".

Astfel, premierul s-a vazut in situatia de a raspunde singur intrebarilor celor prezenti la ASE, iar dezbaterea s-a redus la o simpla intalnire electorala cu studentii.

Optimismul premierului a fost, ca si alte dati, la cota maxima.: "Personal, nu mi-e foarte teama de ceea ce se intampla, in acest moment, pe pietele mondiale", iar situatia de anul viitor a fost privita in roz. Singura problema pe care premierul a luat-o in calcul a fost aceea a lipsei infrastructurii.

Aflat in fata studentilor, premierul s-a vazut nevoit sa abordeze si tema spinoasa a Ministerului Educatiei si a prestatiei demisionarului Cristian Adomnitei, care, dupa cum era de aspteptat, a primit singura bila neagra a intalnirii. Ministerul a avut "cea mai proasta" executie bugetara, au ramas sume mari necheltuite, a spus premierul, avertizand ca "ministerele care nu-si vor cheltui banii ii vor pierde".
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22