Tariceanu: Basescu isi iubeste tara precum mi-o iubesc si eu!

A.p. | 29.11.2008

Pe aceeași temă

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat vineri seara, in cadrul dezbaterii de la TVR1, ca este convins ca presedintele isi "iubeste" tara la fel de mult ca el insusi si a "apreciat" sustinerea pe care acesta a acordat-o programului anticriza elaborat de Guvern si unor masuri de combatere a efectelor crizei.

Raspunzind la o intrebare referitoare la relatiile dintre Guvern si Presedinte, dupa patru ani de neintelegeri, Calin Popescu Tariceanu a facut o afirmatie surprinzatoare, interpretata de participantii la ultima intilnire dintre potentialii candidati la fotoliul de prim-ministru drept un semnal de apropiere intre PDL si PNL in scopul refacerii Aliantei DA.

"In orice stat de drept, raportul fundamental este de control si echilibru reciproc al puterilor. Dar pentru ca stiu ca ati incercat sa faceti o fina aluzie la acesti patru ani, am sa va spun un lucru: am convingerea ca presedintele Basescu isi iubeste la fel de mult tara precum mi-o iubesc si eu si m-am bucurat foarte mult ca in aceasta ultima perioada presedintele a subliniat elementele pozitive ale planului de crestere economica si creare de locuri de munca pentru ca Romania sa poata sa treaca cu mai multa usurinta peste efectele crizei economice globale", a declarat Tariceanu.

De altfel, pe parcursul emisiunii, cei trei invitati au sustinut, intr-o forma sau alta, necesitatea colaborarii cu institutia prezidentiala. Mircea Geoana, a fost de parere ca in CSAT, care acum este blocat, va fi nevoie de colaborare, motiv pentru care, daca va ajunge prim-ministru, il va consulta pe seful statului inainte sa-i numeasca pe detinatorii portofoliilor de la Aparare si Externe.

Theodor Stolojan a raspuns ca va avea un "parteneriat" cu presedintele, iar Calin Popescu Tariceanu a declarat ca a colaborat cu Traian Basescu atunci cind interesele tarii au cerut-o si a dat ca exemplu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

In perioada campaniei electorale, premierul si presedintele nu s-au atacat reciproc, iar din partea unor lideri PD-L au aparut declaratii potrivit carora cea mai buna formula de guvernare ar fi o alianta intre PD-L si PNL.

In tabara liberalilor insa, pareriile si declaratiile au fost impartite. Cei mai multi lideri, printre care Norica Nicolai, Crin Antonescu si Puiu Hasotti, si-au aratat preferinta pentru o alianta PNL-PSD si au continuat atacurile la adresa presedintelui Basescu.

In cursul zilei de vineri, in mediile media electronice a circulat informatia potrivit careia ar fi avut loc negocieri, joi seara, intre PD-L si PNL. Stirea a fost dezmintita atit de liderii PNL si PD-L, cit si de presedintele Traian Basescu.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22