Tariceanu conditioneaza intrarea intr-o coalitie de mentinerea sa in functia de premier

A.p. | 20.11.2008

Pe aceeași temă

Calin Popescu Tariceanu a spus la un post de televizune ca va conditiona intrarea PNL intr-o coaltie de mentinerea sa in functia de prim-ministru. Liderul PNL sustine ca liberalii l-au mandatat sa introduca aceasta conditie la negocierile pe care le va avea cu alte partide. Surse din PNL au declarat pentru Revista 22 ca in partid nu s-a luat nicio decizie in acest sens.

" Va trebui sa pun aceasta conditie pentru ca PNL cere ca aceasta sa fie una dintre conditii. Colegii mei mi-au spus foarte clar: participam la o coalitie cu aceasta conditie" a declarat Tariceanu miercuri seara la un post de televziune.

Liderul liberal a mai precizat ca, personal, nu se va "agata" de aceasta functie daca partidul va considera pina la urma ca nu este o conditie obligatorie.

Surse din PNL au declarat pentru Revista 22 ca, deocamdata, in partid nu s-a luat nicio decizie in acest sens si ca discutiile au fost doar de ordin general. Mai mult, spun sursele citate, exista in PNL lideri care sint constienti ca Tariceanu nu va putea fi impus ca viitor premier, avind in vedere faptul ca presedintele Basescu a declarat in citeva rinduri ca numirea acestuia iese din discutie. " Conditonarile tin in primul rind de programul de guvernare", sustin respectivele surse.

De altfel, o declaratie clara in acest sens a venit din partea vicepresedintelui PNL, Crin Antonescu. Intr-un interviu acordat NewsIn, acesta a afirmat ca intrarea intr-o coalitie va fi conditionata de "nepunerea in discutie a statutului si conducerii PNL" si de "continuarea liniilor fundamentale de politica economica". " Nu avem un partener in aceasta privinta, nu guvernam daca nu putem s-o facem singuri", a spus Crin Antonescu.

Vicepresedintele PNL nu a mentionat ca una dintre conditii ar putea fi mentinerea lui Calin Popescu Tariceanu in functia de premier in viitorul guvern.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22