Tariceanu despre ACD: Elementul liberal a disparut. Electoratul se poate polariza, ceea ce este in avantajul PDL

Fara Autor | 18.01.2011

Pe aceeași temă

Referindu-se la alianta cu Partidul Conservator, Tariceanu a declarat ca este deranajt de mai multe lucruri: elementul liberal a disparut din acronimic, egalitatea dintre cele doua partide nu reflecta realitatea. Fostul premier a mai spus, intr-un interviu la TVR1, ca exista riscul ca electoratul sa se polarizeze, iar PDL sa cresca pe acest trend, acuzind "pripeala" cu care a fost facuta alianta.
"Alianta m-a deranjat in forma in care a fost facuta, desi o forma de colaborare politica mi se pare utila si necesara. Ma deranjeaza ca prin aceasta formula, doar daca ne uitam la acronimc, elementul liberal a disparut.
In al doilea rand nu vad avantajul pentru PNL, il vad doar pe cel pentru PC. Al treilea element e ca e un protocol inspirat dupa cel cu PD din 2004, dar copiat neindemantic pentru PNL. Protocolul pune pe picior de egalitate cele doua partide, lucru care nu corespunde realitatii. Trebuie sa statueze o anumita realitate politica si nu e asta", a spus Tariceanu la TVR 1.
Tariceanu a mai marturisit si ca exista nemultumiri in randul "nucleului dur si nucleului extins" al PNL fata de alianta cu PC si ca nu era nevoie de o alianta oficializata la tribunal cu partidul lui Dan Voiculescu, fiind de ajuns una politica.
Cu toate astea, fostul sef al Guvernului este de parere ca mai important decat asta e daramarea Guvernului, de aceea PNL va trebui sa lucreze cu PC si PSD pentru a indeplini obiectivul partidului- rasturnarea Guvernului.
"Trebuie sa dam un semnal psihologic pentru membrii majoritatii. Daca nu vor exista defectiuni in randul parlamentarilor majoritatii, niciun guvern nu poate sa cada. Trebuie facute multe eforturi, iar discutia cu PSD trebuie facuta foarte serios, tinand seama de bagajul ideologic al fiecarui partid, de principiile si valorile pe care se bazeaza. Exista necesitatea ca acest guvern sa fie demis. Realitatea nu ne permite sa asteptam scadenta normala in 2012. Guvernul s-a erodat destul, nu trebuie asteptat pana in 2012, ci daramat anul acest", a mai adaugat liderul deputatilor PNL.
Calin Popescu Tariceanu sustine ca o eventuala alianta cu PSD nu ar trebui facuta pripit, din cauza faptului ca exista riscul ca electoratul sa se polarizeze, iar o parte sa le paraseasca pe cele doua partide.
"E pripit sa luam decizia intr-o saptamana sau doua. Trebuie facute studii pentru a vedea daca alianta trebuie facuta acum sau inainte de alageri, cand fiecare partid poate sa-si mobilizeze electoratul impotriva dusmanului comun-PD-L. Exista riscul ca aceasta alianta sa duca la o polarizare a electoratului. Mi-e teama ca o formula de alianta cu PSD va duce la polarizare si vom obtine un 20% nemeritat", a spus Tariceanu.
Fostul sef al Guvernului a mai spus si ca, in mod normal, fara aceasta polarizare, PD-L va fi in scadere libera in sondaje, riscand chiar sa nu mai intre in Parlament.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22