Tăriceanu despre Iohannis: Un trântor solemn, creație de laborator. Se crede un Mandela al României

Laurentiu Gheorghe | 14.06.2019

Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac dur la adresa lui Iohannis, după ce președintele a semnat miercuri un pact cu partidele politice pentru continuarea parcursului european al României.

Pe aceeași temă

„Ieri, de ziua sa, dl Klaus Werner Iohannis și-a făcut un cadou ”instituțional”: și-a convocat susținătorii devotați pentru semnarea unui pact ilegitim și imoral – din motive pe care le-am expus deja miercuri – menit să alimenteze, la nivelul publicului, impresia că domnia sa lucrează.

În fapt, România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creație de laborator care nu a pus nicio piatră la eșafodajul european, a fost plantat de alții în capul mesei, dar încearcă să-și aroge acum meritele altora.

Căci nu! Dl.Iohannis nu a făcut nimic pentru integrare! Alții au făcut-o. Guvernele din perioada președintelui Emil Constantinescu, guvernul Năstase, guvernul pe care eu l-am condus, pe ele a apăsat răspunderea integrării României în NATO și UE. Pe atunci, dl. Iohannis era un primar din Sibiu care nu făcea decât să profite de generozitatea guvernului pe care l-am condus și să-și croiască drum electoral pe banii alocați de noi Sibiului, capitală culturală europeană.

Azi, fostul primar se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României; crede că parcursul european al țării stă strict în augusta sa persoană și împrăștie, între două navete la Bruxelles și un palton trântit nervos pe capota mașinii, minciuni toxice despre «cei care vor să scoată țara din UE».

Faptele există doar în imaginația prezidențială.

Conform lui Tariceanu, „niciun partid nu a avut vreodata aceasta tema, la noi, in campanie ori in afara ei, nciun politician cat de cat relevant nu a pus la indoiala orientarea pro-europeana a tarii", iar „faptele exista doar in imaginatia prezidentiala".

„Ca unul care mi-am pus semnatura pe documentul de aderare a Romaniei la UE, nu am de gand sa accept lectii de europenism de la unul care sta mai mult prin munti ori prin strainatate decat la locul de munca. Si care a fost si el prezent la ceremonia de aderare sus pomenita. E drept, ca invitat al guvernului altei tari", conchide liderul ALDE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22