Tăriceanu îl acuză pe Iohannis că nu respectă Constituția și CSM, garantul independenței justiției

Laurentiu Gheorghe | 10.07.2019

Liderul ALDE spune că președintele Iohannis nu ar fi impresionat de tragedia umană produsă la explozia bombei atomice de la Hiroshima ci doar deranjat de praful cărat de vânt peste hotare.

Pe aceeași temă

Proaspăt auto-propus candidat la alegerile prezidențiale din toamnă, liderul ALDE îl atacă pe președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, pentru că a avut o ședință la Vila Lac cu liderii PNL, ceea ce reprezintă o încălcare a Constituției.

De asemenea, Tăriceanu spune că președintele nu poate da ordine CSM-ului, „garantul independenței justiției”. În opinia lui, Iohannis ar vrea să-și subordoneze procurorii și judecătorii, pentru ca împreună cu SRI să-și elimine contracandidații din cursa pentru cea mai înaltă funcție în stat.

Aducerea în discuție a tragediei de la Hiroshima, ca argument în disputa politică pe care o are cu Iohannis nu este cea mai fericită idee. „După Hiroshima, unul ca dvs., dle Iohannis, ar fi remarcat, probabil, doar praful produs de clădirile dărâmate și pericolul de a fi cărat de vânt peste hotare și nu tragedia umană produsă acolo”, a scris liderul ALDE pe Facebook.

La fel, recent, a acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi că după ce va fi numită procuror-șef european va distruge tot capitalul autohton pentru a face loc speculanților occidentali care vor să subjuge poporul român.

Postarea integrală de pe Facebook a lui Tăriceanu:

S-a terminat, înțeleg, și cu mimarea democrației de către președintele ”tuturor românilor” care face ședințe la Vila Lac cu liderii unui partid politic. Dl. Iohannis a lepădat orice precauție, orice spoială de neutralitate, orice aparență de respect față de limitele funcției și a ieșit să ordone instituțiilor statului trecerea la măsuri pe gustul domniei sale.

Dl Klaus Werner Iohannis, la o zi după ședința politică profund neconstituțională cu un partid politic - unde a trasat sarcini de campanie și a făcut un program de acțiuni comune - ordonă guvernului să elaboreze un proiect de lege și nu oricum, ci în regim de urgență. Dl. Iohannis nu se oprește aici, ci ordonă CSM să se ralieze prompt acțiunii guvernului. ”Acestui demers trebuie să i se ralieze, în mod obligatoriu, și CSM-ul”.

Dle Iohannis, am înțeles mai de mult că vă doare secția de investigare a magistraților și independența ei. Am înțeles că vă sperie gândul că în alegerile prezidențiale de anul acesta nu se vor mai putea folosi procurorii și judecătorii, precum în 2014, ca să vă netezească drumul spre un nou mandat.

Nu se mai fac așa lesne dosare magistraților incomozi spre a putea fi șantajați în numele unor interese politice înalte. Nu se mai pot amâna procesele dvs. până după ce vă veți fi obținut alegerea și imunitatea prezidențială, ca în 2014.

Era bine când acele anchetări de magistrați se făceau sub pulpana DNA și nu e bine când se fac acum, sub controlul CSM, garant al independenței Justiției!

Să mă mai mir, deci, că vă străduiți să puneți șaua pe CSM?

Nu vă interesează ce spun mii de magistrați cărora li s-au făcut abuziv dosare, în scop de șantaj. Vă interesează strict ce spun GRECO ori Comisia de la Veneția, ori alte organisme externe care văd doar ce le convine să vadă!

După Hiroshima, unul ca dvs., dle Iohannis, ar fi remarcat, probabil, doar praful produs de clădirile dărâmate și pericolul de a fi cărat de vânt peste hotare și nu tragedia umană produsă acolo.

Declarațiile de astăzi sunt de o gravitate extremă și nu trebuie să rămână nesancționate.

Nu trebuie să devenim toți complicii unui președinte al cărui singur scop este să se mai aleagă un mandat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22