Tariceanu, la ICCJ in dosarul acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului

E.b. | 08.02.2017

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, ar urma sa mearga miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca in camera preliminara dosarul in care este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu a venit la instanţa supremă însoţit de avocaţii săi. Nu  a facut nicio declaraţie înainte de începerea şedinţei de judecată, care a avut loc cu uşile închise. La plecare, Tăriceanu nu a vrut să spună ce argumente a adus în faţa judecătorilor în cazul cererii sale şi dacă aceştia au rămas în pronunţare. Tăriceanu a stat în sala de judecată aproximativ o oră şi jumătate

 
  

"Voi merge, desi am si motiunea de cenzura aici si este obligatia mea sa particip. O sa ma duc de dimineata. Nu stiu daca o sa pot sa termin pana la ora la care este sedinta de la ora 12:00 dedicata motiunii", spunea Tariceanu, marti, la Parlament.

 

Pe 28 noiembrie 2016, un judecator de la instanta suprema a respins toate cererile si exceptiile formulate de Calin Popescu-Tariceanu, fiind constatata legalitatea rechizitoriului intocmit de DNA. Tot atunci, magistratul a decis ca Dorin Marian, fost sef al Cancelariei premierului Tariceanu, inculpat si el in acest dosar, sa fie judecat separat la Tribunalul Brasov.

 

Presedintele Senatului a facut contestatie la acea decizie, contestatie care se va judeca miercuri la Instanta suprema.

 

Calin Popescu Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA pe 7 iulie 2016 pentru marrturie  mincinoasa si favorizarea faptuitorului, iar Dorin Marian pentru marturie mincinoasa.

 

Procurorii DNA il acuza ca, in cadrul actelor de cercetare in dosarul privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Tariceanu a facut, sub juramant, la data de 15 aprilie 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.

 

Calin Popescu Tariceanu a sustinut in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si nici despre actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri.

 

Presedintele Senatului este acuzat ca a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu inculpatii Tal Silberstein, Dan Catalin Andronic si Remus Truica, cu intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22