Tăriceanu nu știe de nicio cerere de ridicare a imunității și neagă c-ar fi făcut plăți la Microsoft

Redactia | 08.11.2018

Călin Popescu Tăriceanu spune că în timpul guvernării sale nu a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licențelor la care face referire dosarul DNA în care a cerut Senatului ridicarea imunității.

Pe aceeași temă

”În primul rând, nu s-a primit la Senat vreo solicitare din partea procurorilor, așa cum se speculează în presă. În al doilea rând, presupunând că va veni, aceasta va urma traseul procedural pe care îl urmează oricare astfel de cerere. În al treilea rând, în timpul guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licențelor la care face referire dosarul. Contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăți s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în guvernarea Tăriceanu. Hotărârile de guvern, la care văd că face referire o parte din presă, prevedeau începerea procesului de inventariere a licențelor. Am promovat aceste HG în contextul în care Microsoft amenința că va da România în judecată, caz în care riscam ca statul român să piardă mulți bani. În fața acestor evidențe, să vorbești despre acuzații de mită, este lipsit de sens”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Procurorii anticorupţie au cerut camerei superioare a parlamentului să aprobe urmărirea penală a preşedintelui Senatului, pentru fapte de corupție comise în perioada când era premier al României.

Pe surse, Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că ar fi primit un comision de 10% din valoarea unui contract pentru licenţe software Microsoft. În dosar au fost puşi deja sub învinuire doi intermediari.

Călin Popescu Tăriceanu a fost premierul României în perioada 2004-2008.

Pe procedură, se cere avizul, se pleacă de la DNA către Parchetul de pe Înalta Curte de Casație și Justiție, în atenția Procurorului General a României, Augustin Lazăr.

El repartizează această lucrare unui consilier din subordine, iar consilierul este cel care întocmește documentația și trimite către Senat.

Sursele declară că încă de săptămâna trecută s-ar fi primit la Parchetul General această solicitare din partea celor de la DNA.

Urmând procedura, dacă se va da aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, a doua zi președintele Senatului va fi chemat la DNA, i se va aduce la cunoștință acest lucru, pentru a da o declarație.

Tăriceanu a mai fost cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă, dar a fost achitat în primă instanță.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22