Tăriceanu, pregătit să semneze textul moțiunii de cenzură. Săptămâna viitoare se vede cu Orban

Dora Vulcan | 13.09.2019

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu se va întâlni săptămâna viitoare cu președintele PNL. Ludovic Orban, pentru discuții pe marginea moțiunii de cenzură și a pașilor de urmat după depunerea ei.

Pe aceeași temă

Pe de altă parte, Tăriceanu, al cărui partid abia a ieșit de la guvernare, a avertizat că înainte chiar de depunerea moțiunii de cenzură în parlament, există posibilitatea ca premierul Dăncilă să meargă în parlament, pentru a-i cere votul de încredere.

„Dacă nu avem un vot de încredere, evident că atunci Guvernul va cădea prin moțiune de cenzură. Pot să vă spun că am avut o primă discuție informală cu PNL, care a solicitat să se întâlnească cu noi ca și cu celelalte partide de opoziție. Vom mai avea o discuție săptămâna viitoare, să discutăm pe marginea textului moțiunii de cenzură și de asemenea le-am transmis celor din PNL că dorim să știm și care sunt pașii următori, după căderea guvernului, pentru că aceasta este o problemă importantă. Dăm jos un guvern ca să guvernăm mai bine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Digi24.

”Sunt două remarci pe care vreau să le fac: zilele guvernului acestea depind evident tot mai mult, nu numai de moțiunea de cenzură, ci de necesitatea de a veni în parlament pentru a cere un vot pe restructurare, pentru că, conform articolului 85 din Constituție este necesar un vot de încredere atunci când se schimbă compoziția politică a guvernului, ceea ce este cazul. Doamna Dăncilă ar fi trebuit să înțeleagă acest lucru. I l-a spus și președintele. Probabil că nu are sfătuitorii care să îi dea sfaturile bazate pe articolele din Constituție. Deci s-ar putea ca întâi să avem un vot de încredere”, a mai spus liderul ALDE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22