Tăriceanu prima reacție la anunțul lui Iohannis că va contesta bugetul la CCR: Demagogie și populism

Laurentiu Gheorghe | 22.02.2019

Liderul ALDE, partenerul PSD la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, a replicat la scurt timp după anunțul președintelui Iohannis că va ataca la CCR Legea bugetului de stat – „bugetul rușinii”

Pe aceeași temă

„Gestul e total inoportun și nejustificat. Demagogie și populism, când vorbește despre finanțarea partidelor politice. Soluția pe care o practică și celelalte state din UE de a finanța partidele e o soluție foarte bună, pentru a stopa canalele care aduc corupție, trafic de influență.

Dacă e consecvent și preocupat de combaterea corupției, ar trebui să aprecieze această lege. Administrațiile locale nu au de ce să fie nemulțumite pentru că alocările sunt mai mari decât cele de până acum”, a replicat Călin Popescu Tăriceanu.

Iohannis a atacat dur PSD, pe care îl acuză că și-a asigurat venituri de 150 milioane lei, în detrimentul unor capitole esențiale ca educația, sănătate, investiții și administrația locală.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. El a afirmat că ”guvernarea PSD a eșuat”, anunțând că cere CCR o analiză și pe Legea de aprobării plafoanelor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22