Tăriceanu reia teza candidatului comun la prezidențiale și spune că va discuta cu cei de la PSD

Dora Vulcan | 19.06.2019

Călin Popescu Tăriceanu reia teza candidatului comun, PSD-ALDE, la prezidențiale și spune că va discuta cu cei de la PSD, amintind că el și-a anunțat demult intenția de a candida la prezidențiale.

Pe aceeași temă

"Am anunțat de mai demult intenția de a candida la prezidențiale, dar am discutat cu colegii mei din PSD că e mult mai util să avem o candidatură comună. Sigur că în perioada următoare o să discutăm cu cei din PSD”, a afirmat Tăriceanu, miercuri, la Parlament.


Tăriceanu crede că ar fi utilă o clarificare doctrinară a partidului despre care spune că ar reprezenta clasa de mijloc și pe întreprinzătorii mici și mijlocii și spune că soluția ar fi în organizarea unui ”congres doctrinar”, care să stabilească și care va fi oferta electorală a ALDE după electoratul pe care-l reprezintă.


"Am decis să organizăm un congres doctrinar în septembrie. Suntem partidul clasei de mijloc, al întreprinzătorilor mici și mijlocii, dar cred că oferta noastră electorală nu a fost suficient de convingătoare pentru aceștia”, a adăugat Tăriceanu.


Viorica Dăncilă, președinte interimar al PSD, partid alături de care ALDE guvernează, nu a exclus posibilitatea unei candidaturi comune la prezidențiale dar a ținut să precizeze că prioritate vor avea membrii PSD în sondajele pe care partidul său le va face pentru a decide cu cine va merse în cursa pentru Cotroceni. Ea a exclus posibilitate ruperii alianței în cazul în care cele două partide vor merge cu propriul candidat la președinție și a spus că ”lucrurile trebuie separate” iar coaliția e prea solidă ca să se rupă dintr-atâta lucru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22