Tăriceanu rupe coaliția cu PSD și pleacă de la șefia Senatului. Miniștrii ALDE demisionează marți

Dora Vulcan | 26.08.2019

ALDE rupe coaliția de guvernare cu PSD și miniștrii săi urmează să părăsească guvernul marți, iar Călin Popescu Tăriceanu să plece de la conducerea Senatului.

Pe aceeași temă

Miniștrii partidului ar urma să-și dea demisia marți iar decizia va fi luată, cel mai probabil, în ședința ALDE care începe la ora 16.00 după eșecul negocierilor dintre președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și premierul Viorica Dăncilă, președinte al PSD.

De asemenea, ALDE ar putea vota și moțiunea de cenzură anunțată de liderul PNL, Ludovic Orban, despre care partenerul de negocieri pentru o viitoare alianță politică, Victor Ponta, președinte al Pro România, spune, însă, că e un serviciu făcut de liberali premierului Dăncilă pentru că nu e momentul ca opoziția să introducă moțiuni de cenzură ci datoria guvernului să ceară reconfirmare în parlament.

Decizia ALDE de a părăsi coaliția are loc pe fondul discuțiilor purtate în paralel cu Pro România, despre care președintele Victor Ponta a recunoscut că transced cadrul legat de susținerea la prezidențiale a candidatului independent, actorul Mircea Diaconu.

Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament în termen de 45 de zile pentru a cere un nou vot de reconfirmare, odată cu schimbarea culorii politice a guvernului. În cazul în care nu adună numărul suficient de voturi, adică 233, guvernul rămâne interimar.

ALDE are patru miniștri în Guvern, este vorba de Grațiela Gavrilescu, vicepremier și ministrul Mediului, Ramona Mănescu, ministru de Externe, Anton Anton, ministrul Energiei și Viorel Ilie, ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22