Tăriceanu va putea incepând de miercuri să studieze cele 73 de volume ale dosarului DNA

Redactia | 13.11.2018

Studierea celor 73 de volume ale dosarului de la DNA al lui Tăriceanu va dura până luni, inclusiv, a anunțat președintele Comisiei Juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

Pe aceeași temă

"Avem o solicitare de la Biroul Permanent sa propunem un calendar de audiere. Am depus in comisie aceasta solicitare. Am stabilit, fiecare membru al comisiei a primit o copie a referatului, va fi studiat in aceasta sala pentru a nu fi un risc de confidentialitate, de maine fiecare membru al comisiei va putea sa vada si dosarele. La fel domnul Tariceanu, impreuna cu avocatul, poate avea acces pentru a-si pregati apararea. Pana luni, dupa ziua de luni propunem BP un calendar pentru a vedea de cat timp este nevoie de aparare", a declarat Robert Cazanciuc.

Acesta a mai spus ca ziua de marti este dedicata studierii referatului, iar de miercuri fiecare va avea acces la cele 73 de volume.

DNA a anuntat, joi, ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este acuzat ca ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentantii unei companii austriece pentru a incheia mai multe acte aditionale la un contract comercial, banii fiind folositi pentru campania electorala. Cererea de incuviintare a urmaririi penale a fost trimisa la Parlament.

Firma la care se face referire este Fujitsu Siemens Computers, cea de al carei nume a fost legat si dosarul Microsoft, in acre au fost implicati mai multi demnitari romani.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca nu stie cum vor vota senatorii social-democrati in privinta solicitarii DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Calin Popescu Tariceanu, acestia avand "personalitate". El a mai spus ca nu face bine nimanui o antepronuntare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22