Tăriceanu: Vom vota împotriva moțiunii pe justiție, nu e util să facem un cadou opoziției

Laurentiu Gheorghe | 17.04.2019

Senatorii ALDE vor vota împotriva moțiunii simple prin care opoziția cere demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, a declarat miercuri, la RFI, Călin Popescu Tăriceanu.

Pe aceeași temă

Tăriceanu a spus că mai important de atât este ca Parlamentul să modifice Codurile Penale, în acord cu deciziile Curții Constituționale.

”Important este să existe această revizuire a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, care au fost adoptate fără o dezbatere în Parlament, prin asumarea răspunderii, au fost modificate în anii trecuți prin Ordonanță de Urgență și am ajuns unde am ajuns, adică am ajuns într-o situație în care în justiție au apărut extraordinar de multe abuzuri, de grave greșeli, de lucruri care nu se întâmplă nicăieri într-un adevărat stat de drept, adică protocoale secrete de colaborare între serviciile de informații și procurori, sute de mii de telefoane ascultate, echipe mixte de anchetă, înlocuirea Poliției Judiciare cu activitatea serviciilor, rapoarte pe care trebuie să le facă procurorii către serviciile secrete și așa mai departe. Vedem ce s-a întâmplat la DNA Ploiești, la DNA Bihor, la DNA Brașov, practicile pe care le-au utilizat procurorii de acolo similare cu cele utilizate în anii 50 și 60 de tristă amintire”, a susținut Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cum vor vota senatorii ALDE la moțiunea simplă împotriva ministrului Toader; Tăriceanu a răspuns: ”N-am discutat cu colegii mei, dar în ceea ce mă privește, și acesta e punctul meu de vedere, nu găsesc util să le servim celor din opoziție pe tavă un cadou, deci noi vom vota împotrivă”.

Moțiunea contra ministrului Justiției va fi dezbătută și votată începând cu ora 15.00.

La ora 12:00 a început ședința CEx al PSD în care se va tranșa viitorul lui Tudorel Toader în cadrul Guvernului Dăncilă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22