TB aproba intrarea in faliment a companiei de asigurari Astra. Decizia nu e definitiva

Tudor Despina | 03.12.2015

Compania de asigurari Astra intra in faliment, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au admis o cerere din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara in acest sens. Decizia nu e definitiva.

Pe aceeași temă

 

In 26 August 2015, Consiliul ASF a decis intrarea în faliment a societății Astra Asigurări și retragerea autorizației de funcționare a acesteia, a anunțat la acel moment, într-o conferință de presă, președintele ASF, Mișu Negrițoiu. "Astăzi, s-a întâlnit Consiliul ASF și a analizat situația societății Astra pe baza unui raport înaintat de KPMG (...) Potrivit concluziilor raportului sunt întrunite cele trei condiții legale care definesc starea de insolvență", a declarat Negrițoiu.

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis în februarie 2014 deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială, numind firma de consultanță KPMG Advisory în calitate de administrator special. Planul de redresare al Astra întocmit de KPMG Advisory SRL prevedea ca măsură principală pentru restabilirea indicatorilor de prudențialitate majorarea capitalului social cu o sumă de până la 490 milioane lei pe o perioadă estimată inițial la aproximativ un an.

 

Astra Asigurări este deținută de The Nova Group Investments România și Epsilon Estate Provider (99% din acțiuni), firme controlate de omul de afaceri Dan Adamescu. Tot in August, Dan Adamescu a fost la Secția 1 de Poliție pentru procedura controlului judiciar, măsură ce i-a fost impusă în dosarul insolvențelor. El a declarat de mai multe ori în instanţă că are mai multe probleme serioase de sănătate și a cerut voie instanței să plece în străinătate pentru investigații de specialitate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22