Teamnet, firma fondata de Sebastian Ghita, continua sa atraga bani din contracte cu statul. Cel mai recent: un contract de 57 milioane lei cu STS

T.d. | 22.07.2015

Pe aceeași temă

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) vrea sa extinda sistemul telefonic de urgenta 112. Sunt avute in vedere agentiile de interventie SMURD si Ambulanta si Unitatile de Primiri Urgente. Castigatoarea licitatiei in acest caz este una dintre cele mai controversate firme de IT, implicata in anchete penale.

Este vorba despre Teamnet International, potrivit HotNews, grup fondat de nimeni altul decat Sebastian Ghita, urmarit penal de DNA.

Contractul in cauza in valoare de peste 57,04 milioane de lei (circa 13 milioane de euro) a fost atribuit de STS in 8 iulie 2015 catre asocierea Teamnet Project Management Solutions, Teamnet International, Dedalus Teamnet si S&T Romania.

Teamnet nu este la primul contract cu statul in domeniul IT, in special cu serviciile de informatii, fiind bine cunoscuta relatia pe care Ghita o are cu serviciile.

Contractul ridica noi semne de intrebare, in conditiile in care Sebastian Ghita este urmarit penal de DNA, el fiind acuzat ca ar fi constituit un grup in care erau implicate 53 de firme si 24 de persoane de maxima incredere - rude si prieteni - prin intermediul carora ar fi rulat sume imense de bani si ar fi prejudiciat statul, printre contractele anchetate fiind unele cu STS si MAE.

Potrivit datelor SEAP, opt oferte au fost depuse la aceasta licitatie, firma lui Ghita fiind din nou castigatoare.

De altfel, in timp ce firmele sale continua sa atraga bani din contractele cu statul, Ghita este acuzat de procurorii anticoruptie de trafic de influenta, evaziune fiscala, spalare de bani, complicitate la schimbarea destinatiei fondurilor UE si coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din 2012 si la cele prezidentiale din 2014.

Potrivit procurorilor DNA, Sebastian Ghita prin intermediul a nu mai putin de 54 de firme pe care le controleaza direct sau prin interpusi ar fi "spalat" banii europeni si de la buget pe care i-ar fi primit drept comisoane pentru sprijinul acordat unor firme sa castige contracte pe bani publici.

De altfel, desi a renuntat direct la actiunile detinute la diverse firme, sustin procurorii, Ghita continua sa controleze 54 de firme prin interpusi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22