#TeleormanLeaks: Amintiri din Brazilia cu șeful Tel Drum și Costel Comana, înainte să se sinucidă

Redactia | 30.11.2018

Un nou episod din #TeleormanLeaks a fost publicat de Rise Project, din baza de date găsită în valiza abandonată prin Teleorman, cu aventurile lui Petre Pitiș la Vila Grande din Cumbuco, Brazilia.

Pe aceeași temă

Fotografiile demonstrează că șeful Tel Drum, Petre Pitiș, s-a aflat în Brazilia în același timp cu Liviu Dragnea și prietena acestuia, Irina Tănase. La distracție participa și Costel Comana, șeful Regiotrans, care avea să se sinucidă doi ani mai târziu în WC-ul avionului care trebuia să-l ducă în Costa Rica.

Textul Rise Project:

O serie de documente, fotografii și înregistrări video din arhiva #TeleormanLeaks completează cu noi piese și personaje puzzle-ul brazilian din care fac deja parte Liviu Dragnea și apropiații săi.

Imaginile din valiză dovedesc că directorul general al Tel Drum SA, Petre Pitiș, a beneficiat și el de investițiile făcute în Brazilia. Acesta și-a petrecut vacanțele în Casa Grande, vila din Cumbuco unde de-a lungul anilor și-a avut reședința braziliană și președintele PSD. Cei doi s-au intersectat în mai multe rânduri pe celălalt țărm al oceanului. Pitiș și Dragnea sunt puși sub acuzare de DNA pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

Putem observa, în premieră, prin ochii lui Petre Pitiș, detalii din interiorul vilei dintre cocotieri.

Înregistrările video indică legătura strânsă dintre Costel Comana, patronul firmei Regiotrans – omul care i-a băgat primul milion de euro în buzunar lui Liviu Dragnea și care s-a sinucis în toaleta unui avion – și același Petre Pitiș de la Tel Drum. Vă reamintim că ambele companii, Regiotrans și Tel Drum, sunt trimise în judecată în România pentru furturi de zeci și sute de milioane de euro, bani publici.

Ce am găsit în valiză?

O serie de selfie-uri și alte poze și înregistrări video făcute cu un iphone 4 de directorul general al Tel Drum, Petre Pitiș, în Cumbuco, Brazilia.

Imaginile îl plasează pe directorul general al Tel Drum în nord-estul acestei țări în același timp cu Liviu Dragnea, șeful PSD. Cel din urmă a negat de-a lungul timpului orice legătură cu firma Tel Drum SA sau cu reprezentanții acesteia. De cealaltă parte, OLAF (Oficiul European Anti-Fraudă) și DNA l-au pus însă sub acuzare pentru că ar fi constituit împreună cu Pitiș și cu alți oameni din Tel Drum SA un grup infracțional organizat care a sustras bani din bugetul național și european.

Dragnea este deja anchetat în Brazilia pentru posibilă spălare de bani însă procurorul federal care instrumentează cazul nu a menționat și numele lui Petre Pitiș. (Nucile lui Dragnea – min. 10:04)

Între altele, Pitiș s-a imortalizat la bustul gol, cu ochii protejați de lentile RayBan, în curtea vilei de lux – cumpărată cu bani aduși în Brazilia de Mugurel Gheorghiaș, acționar al Tel Drum SA – vilă unde și-au petrecut și Dragnea și fosta sa secretară, Irina Tănase, vacanțele.

Metadatele care acompaniază fotografiile de mai sus arată că acestea au fost făcute pe 17 iulie 2014 – dată la care și Liviu Dragnea dar și Irina Tănase și Mugurel Gheorghiaș se aflau în Brazilia.

Dragnea și Irina Tănase aterizaseră pe aeroportul din Fortaleza, aeroportul cel mai apropiat de Cumbuco, încă de pe 4 iulie acel an și aveau să părăsească Brazilia, de pe același aeroport, în seara zilei de 19 iulie. Gheorghiaș sosise însă pe 10 iulie și avea să plece la o zi după ce s-a tras Pitiș în selfie.

Citește articolul integral pe Rise Project: BRAZILIA DIN VALIZĂ

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22