Televiziunea Publica cere in instanta incetarea contractului colectiv de munca. Sindicatele acuza conducerea ca incearca sa se sustraga de la plata drepturilor salariale

T.d. | 07.08.2015

Pe aceeași temă

Televiziunea Publica invoca incetarea contractului colectiv de munca si da in judecata Ministerul Muncii, FRJ MediaSind si Patronatele presei.

Documentul in cauza a fost depus la Tribunalul Bucuresti in 29 iunie, anunta MediaSind, potrivit Romania Libera.

Reclamantul solicita instantei de judecata sa constate “nulitatea eventualelor acte prin care s-a stabilit prelungirea existentei si efectelor CCM Mass-media, dupa termenul de 24 de luni”.

FRJ MediaSind considera ca demersul Societatii Romane de Televiziune este “fortat, abuziv si tardiv”, deoarece aceeasi speta a fost judecata si in cazul Radioului Public (SRR), caz in care atat Tribunalul Bucuresti, cat si Curtea de Apel Bucuresti au decis sa respinga cererea SRR si sa constate valabilitatea Contractului Colectiv de Munca.

MediaSind sustine ca prin actiunile demarcate, conducerea SRTV si SRR urmaresc sa nu plateasca salariatilor drepturile prevazute in CCM.

Organizatia indeamna, in context, salariatii celor doua institutii publice sa actioneze in judecata conducerea societatilor, in vederea recuperarii drepturilor din Contractul Colectiv de Munca.

MediaSind mai cere Curtii de Conturi si Directiei Nationale Anticoruptie sa ancheteze acuzatiile de coruptie aduse administratiei societatilor.

Incepand din 1 august, postul TVR News si-a incetat emisia dupa ce ANAF a blocat anterior conturile institutiei din cauza datoriilor.

TVR News s-a lansat sub numele TVR info si este al doilea post inchis de TVR in ultimii ani, dupa TVR cultural.

Consiliul de Administratie al Televiziunii publice decisese in data de 21 iulie inchiderea postului TVR News de la 1 august, continutul urmand sa fie preluat de celelalte canale, dar si comasarea Directiei Stiri cu Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive. 

Masura a fost luata dupa ce ANAF a blocat conturile operationale ale TVR din cauza datoriilor acumulate catre bugetul de stat, datoria fiscala ridicandu-se la 457 milioane de lei.

Intre timp, conturile TVR au fost deblocate dupa ce institutia a platit o datorie de zece milioane de lei catre ANAF.

Potrivit sefului TVR, Stelian Tanase, datoria a fost acoperita din banii proveniti din taxa TV

"Mai mult, platim si salariile, pana la ultimul leut", a declarat el, comentand: "Un prost manager, cum a zis domnul Ponta, a rezolvat in 5 zile ce trebuia sa rezolve in 6 luni (...), cat ne asteptam noi sa ne ia pentru a gasi o solutie pentru aceasta problema".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22