Televiziunile sunt somate sa faca publice sumele percepute pentru emisiunile electorale

A.p. | 07.11.2008

Pe aceeași temă

CNA a cerut tuturor televiziunilor sa precizeze sumele percepute pentru emisiunile electorale si sa informeze care dintre emisiuni sint de debatere si care sint electorale. Consiliul a luat in discutie si emisiunea "Alege premierul" de la Realitatea TV, acuzata ca nu se incadreaza in prevederile constitutionale si induce confuzie prin titlu. Presa a relatat ca "Alege premierul" costa 20.000 euro de candidat.

Consiliul National al Audiovizualului a trimis adrese tuturor posturilor de televizune, prin care le atentioneaza ca vor primi sanctiuni in cazul in care nu vor comunica tarifele solicitate candidatilor pentru emisiunile electorale.

Potrivit site-ului CNA, avertismentul se refera si la departajarea clara a emisiunilor electorale de cele de dezbatere, precum si la faptul ca accesul candidatilor in programele de stiri si de dezbateri nu este tarifat.

In situatia in care posturile TV vor cere bani pentru aceste ultime emisiuni, atentioneaza CNA, vor fi aplicate sanctiuni. Termenul limita avansat de Consiliu pentru furnizarea acestor date este saptamina viitoare.

CNA si-a format un punct de vedere si in ce priveste emisiunea "Alege premierul", realizata de postul Realitatea TV. Membrii Consiliului au decis sa informeze postul TV ca titlul emisiunii poate induce in eroare publicul, deoarece, potrivit Constitutiei, premierul nu este ales, ci numit. Realitatea TV a primit "recomandarea" sa schimbe titlul emisiunii.

Cea mai scumpa emsiune, este, deocamdata, exact cea intrata in discutia CNA. Pentru a avea acces la "Alege premierul", presa a relatat ca un candidat trebuie sa scoata din buzunar 20.000 euro.

Pina in momentul de fata, doar B1 TV si OTV au transmis CNA tarifele pe care le percep in campania electorala.

Astfel, pentru emisiunea " Alege Nasul", realizata de Radu Moraru, candidatii vor trebui sa plateasca 10.000 euro plus TVA, pentru participarea la emisiunea "Vin alegerile", cu o durata de o ora, tariful este de 5.000 euro, pentru "Uninominalii" , de jumatate de ora, 2.000 euro, iar pentru "Stirile electorale", cite 500 euro.

Postul OTV a anuntat ca emisiunea electorala "Dan Diaconescu Direct" costa 10.000 euro plus TVA, programul "Zori de zi", de o ora, are un tarif de 1.500 euro, " Se intimpla acum", cu o lungime de doua ore, costa 5.000 euro, iar "Cafeneaua politica"- 4.000 euro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22