Tensiune și nervozitate la PSD: Mitralieră Rădulescu acuză fraude în Diaspora și manevre oculte

Laurentiu Gheorghe | 24.11.2019

În Diaspora numărul românilor care au votat se apropie de un milion, ceea ce îl face pe deputatul Mitralieră să acuze fraude ale „statului paralel” pentru că „nu există așa ceva”

Pe aceeași temă

„Din punctul meu de vedere s-a fraudat în diaspora. Ar fi votat cam 2 pe minut și nu există așa ceva”, a declarat duminică seară deputatul PSD Cătălin Rădulescu ziariștilor prezenți la sediul PSD.

Peste 900.000 de români votaseră în Diaspora până la ora 20.00 în cele trei zile ale turului doi al prezidențialelor, iar ultima de zi de vot în Occident va mai dura două ore. Scorurile înregistrate de candidați în Diasporă în primul tur indică faptul că Viorica Dăncilă, candidata PSD, va obține un scor mai mic de 10%.

Vicepreședintele PSD și primarul Capitalei, Gabriela Firea este pesimistă la sosirea sediului PSD din Kiseleleff, unde încearcă să-și facă curaj: „N-am venit să cânt prohodul”, dar nici sa sărbătorească ceva, adăugam noi.

PSD-iștii speră la un scor final de 33% , inclusiv votul din diaspora. Ecaterina Andronescu: Un partid care eșuează trebuie să se regăsească. Reamintim că la ultima ședință de partid Dăncilă a stabilit un target de 50% +1 din voturi la al doilea tur al prezidențialelor urmând ca, în caz contrar, liderii de organizații care au înregistrat rezultate slabe să fie înlocuiți din funcție.

„Este normal să așteptăm rezultatul oficial al votului de la Biroul Electoral și atunci să facem declarații", a spus Firea, la sosirea la sediul PSD. Întrebată de jurnaliști cine va prelua șefia PSD în cazul unui eșec al Vioricăi Dăncilă, Firea a răspuns: "De unde știți dvs că avem un eșec? Eu cred că e înțelept și corect să așteptăm rezultatul de la BEC, pentru că au mai fost surprize, după cum știți: exit-poll-rurile anunțau un rezultat și dimineață nu mai era acel președinte".

La insistențele jurnaliștilor, că se preconizează că va fi un eșec al PSD și întrebată cine și-l va asuma, Firea a spus: "Insist că nu va fi un eșec. (...) Nu am venit aici să cântâm prohodul".

La sediu din Kiseleff a venit și Olguta Vasilescu, sefa de campanie a Vioricai Dancila, dar care n-a vrut sa faca declaratii înainte de ora 21:00.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22