Tentativă de puci în PMP. Cristian Diaconescu înlăturat de la conducerea PMP de către gruparea Tomac

Redactia | 13.01.2022

Președintele actual al PMP, Cristian Diaconescu, s-a trezit peste noapte că gruparea din jurul lui Eugen Tomac a convocat un Congres care să-l demită de la conducerea partidului.

Pe aceeași temă

O grupare condusă de fostul lider PMP, Eugen Tomac, a anunțat, miercuri seara, pe pagina de Facebook a partidului, că 46 de lideri din 69, reuniți în Colegiul Național al partidului, au convocat un Congres în data de 19 februarie pentru alegerea unei noi conduceri, cu procedură de vot online.

În replică, actualul lider al PMP, a declarat că grupul puciștilor a fost organizat în mod nestatutar iar deciziile de demitere sau numire a altor persoane în funcții de conducere, cât și „așa zisul Congres” sunt ilegale.

Postarea lui Diaconescu pe Facebook, de joi dimineață:

”În această dimineață, am avut o surpriză neplăcută, să constat, că un grup de «organizatori binevoitori», au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Național (conform Statutului Partidului – urmează să revin cu detalii). Au încercat să legitimeze aceasta adunare, inducând în eroare participanții că eu și colegii mei din Conducerea Centrală am fi parte din această inițiativă.

Ca să fie clar, NU am inițiat, NU am participat la întâlnire, NU legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar.

Deciziile de demitere și numire a altor persoane pe loc, cât și așa-zisul Congres anunțat pentru februarie sunt ilegale, urmând ca cei care au organizat această inițiativă să cunoască consecințele în scurt timp.

Comunicarea pe pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă, ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziția oficială a Conducerii Centrale”.

 

Dar nici gruparea din jurul lui Eugen Tomac, fostul și probabil viitorul lider al PMP, nu cedează cu una cu două, și insistă că totul e prefect legal și statutar iar deciziile au fost luate în mod democratic. De asemenea, puciștii afirmă că regretă poziția adoptată de Diaconescu.

Tensiunile mai vechi dintre Cristian Diaconescu și Eugen Tomac s-au acutizat recent, după ce liderul actual al partidului a respins o eventuală fuziune prin absorbție a PMP cu PNL.

 

Partidul Mişcarea Populară a transmis, joi, după reacţia preşedintelui partidului, care afirmase că şedinţa Colegiului Naţional de miercuri nu a fost una statutară, iar decizia privind Congresul din luna februarie ilegală, că ”regretă declaraţiile domnului preşedinte Cristian Diaconescu cu privire la întrunirea statutară a Colegiului Naţional PMP prin care sugerează că toţi liderii PMP care s-au întrunit au o altă agendă”, a transmis PMP.

Conflictul din PMP vine și în contextul în care miercuri purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe vorbea despre un progres al alianței dintre liberali și PMP. La câteva minute distanță, Diaconescu a subliniat că PMP ar fi de acord cu colaborarea cu PNL pe proiecte concrete, și nu pe o fuziune prin absorbție.

 

PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP pentru a-și face loc în mod fraudulos pe dreapta eșicherului politic de la București”, preciza acesta. Câteva minute mai târziu, liderul PMP transmitea un nou mesaj, de data asta către membrii propriului partid. „Cât timp voi fi Președintele PMP, nu voi permite ca ambițiile individuale ale câtorva să predomine interesului colectiv al PMP (...) Oricine nu reușește să accepte său să înțeleagă poziționarea actuală a conducerii PMP este invitat să își dezvolte propria cale, în afara structurii de partid”, a mai afirmat DIaconescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22