Teodorovici, circ la audierea lui Florin Cîțu: Orban nu-l ține pe Cîțu de povești îl ține de altceva

Laurentiu Gheorghe | 29.10.2019

Teodorovici a făcut aluzii indecente, s-a contrat cu membrii comisiilor de buget-finanțe, a folosit limbaj suburban enervând pe toată lumea în timpul audierii ministrului propus pentru Finanțe, Florin Cîțu

Pe aceeași temă

Ministrul desemnat pentru portofoliul finanțelor, senatorul PNL Florin Cîțu a primit aviz negativ după audierile din comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament. Au fost 19 voturi „pentru” și 19 voturi „împotriva”.

Toata audierea a fost un circ, presarat cu acuzatii. De exemplu, mai multi social-democrati au insistat ca PNL va taia pensii si salarii.

„În elaborarea bugetului trebuie sa ne bazam pe legislatia in vigoare. In ceea ce priveste rectificarea, poate fi responsabil un guvern venit acum pentru stingerea incendiilor provocate de alt guvern?", a replicat Ludovic Orban, care s-a aflat alături de Cîțu in sala.

În schimb, ministrul propus a precizat: „Noi nu vom promite spitale, scoli si gradinite daca nu avem banii necesari, dar vom sprijini sectorul privat care doreste sa faca aceste lucruri".

Alt episod tensionat a fost provocat de deputatul Daniel Zamfir, recent plecat din ALDE, care i-a cerut ministrului propus sa spuna daca Ludovic Orban "vine din mediul de business sau de la ajutorul de somaj".

Eugen Teodorovici, a aavut și o dispută cu un parlamentar USR: „Tu de unde eşti? de la USR? Mânca-ţi-aş! Ia-l pe Barna şi duceţi-vă! Chiftelele vi le fac eu”.

Pe de alta parte, Cîțu a promis ca va modifica OUG 114, despre care spune ca a distrus economia, si ca va elimina TVA defalcat. „Voi face tot ce imi sta in putinta, impreuna cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu, sa revigorez comisia comuna romana-rusa care are ca obiectiv repatrierea aurului de la Moscova”, a mai precizat Citu.

Eugen Teodorovici a avut și alte ieșiri: „Ludovic Orban nu-l ţine pe Florin Cîţu de poveşti, îl ţine de altceva”.

Dupa o lunga serie de intrebari, Florin Citu a inceput sa raspunda, dar este intrerupt de ministrul demis al Finantelor. „Domnule Citu, sunteti hot, stie toata lumea”, ii striga Teodorovici. Spriritele se agita in sala, presedintele comisiei incearca sa ii linisteasca pe senatori si deputati. „Va rog, liniste, e mai mare rusinea, ne vede toata lumea. Nu suntem la targ, la piata, la un show de televiziune. Daca nu va intereseaza sa il ascultam pe domnul Citu, supun la vot avizul si incheiem”, a strigat presedintele comisiei.

Apoi, Citu incearca din nou sa raspunda la intrebarile despre buget, dar este intrerupt continuu. "Sunt obligat sa suspend sedinta. Supun la vot avizul pentru domnul Citu", a anuntat presedintele comisiilor reunite pentru buget, finante si banci. Ulterior, sedinta s-a reluat.

La final, tot Teodorovici a spus nemultumit: "Hai sa votam ca asistam la un circ ieftin", iar avizul a fost nefavorabil pentru ca s-a inregistrat o egalitate de voturi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22