Teodorovici, nominalizat vicepremier după retragerea candidaturii de la șefia executivă a PSD

Dora Vulcan | 28.06.2019

CEx al PSD a validat vineri numirea lui Eugen Teodorovici în funcţia de viceprim-ministru interimar, pe probleme de economie, în locul lui Viorel Ştefan, care pleacă la Curtea de Conturi a UE.

Pe aceeași temă

"La mijlocul lunii iulie, când vom face o evaluare, vom veni cu propuneri pentru cele două portofolii de vicepremier (cel vacantat de Viorel Ştefan şi cel ocupat de Ana Birchall - n.r.)", a anunțat premierul Viorica Dăncilă, vineri, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, s-a retras vineri din cursa pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD iar fostul ministru al Sportului Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, nu mai candidează pentru funcţia de secretar general.

Au mai rămas valide candidaturile Vioricăi Dăncilă, a lui Șerban Nicolae, a Ecaterinei Andrinescu și a lui Liviu Pleșoianu pentru șefia PSD și a lui Daniel Suciu, Daniel Florea și Sorina Bota pentru funcția de președinte executiv, Suciu fiind favoritul lui Dăncilă. CEx-ul i-a scos din cursă pe Ilie Rotaru şi Cătălin Stoichiță, candidați de mâna a doua pentru șefia partidului.

De asemenea, CEx a mai decis vineri ca președintele partidului să fie ales prin votul delegaților trimiși de filialele județene prin vot într-un singur tur de scrutin, ceea ce sporește șansele lui Dăncilă de a fi aleasă succesor al lui Dragnea la șefia partidului.

Pentru funcția de secretar general vor candida: Gabriel Petrea, Felix Stroe, Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor, Rodica Nassar. Fifor este favoritul lui Dăncilă.

Partidul Social Democrat are programat pentru sâmbătă congres extraordinar de alegeri, după condamnarea președintelui Liviu Dragnea la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22