Teodorovici: Săptămâna viitoare vom modifica OUG 114. Nu toată lumea va fi mulțumită

Laurentiu Gheorghe | 25.03.2019

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat duminică, la Brașov, că va modifica OUG 114/2018, iar în ce privește sectorul bancar, modificările vor fi de substanță, cu „calcule bine fundamentate”.

Pe aceeași temă

"Ordonanța 114 se va modifica săptămâna viitoare. (...) Va fi o propunere de ordonanță joi. Ce este foarte clar si agreat cu toți actorii din piață se va regăsi pe masa Guvernului pentru a se modifica această ordonanță. Pe zona bancara este un accept", a subliniat ministrul Finanțelor într-o conferință de presă.

Teodorovici a adăugat că „nu va fi un document care să-i mulțumească pe toți cei implicați direct".

„Categoric, nu o sa fie un document care sa-i multumeasca pe toti, ca sa zic asa, cei direct interesati. Pe noi ne intereseaza foarte mult sa multumim ceea ce inseamna cetatenii Romaniei, costuri mai mici la ce inseamna imprumuturile in lei si, desigur, pentru mediul de afaceri, finantarea economiei reale. Asta a fost ceea ce noi am urmarit prin Ordonanta 114 si intarim prin aceste modificari pe care le vom face saptamana viitoare", a spus ministrul.

Conform lui Teodorovici, propunerile din noul text legislativ au la baza datele comunicate de Banca Centrala si au fost transmise Bancii Central Europene.

"Sunt calcule foarte bine fundamentate, sunt doar datele primite de la Banca Centrala, pentru ca dansii detin absolut toate datele legate de aceste dobanzi, media dobanzilor interbancare la toate intervalele de timp, deci este o propunere care efectiv are la baza elemente si multe ca numar, ca substanta, deci sunt propuneri fundamentate", a precizat ministrul Finantelor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22