Teodorovici spune că nu și-a dat acceptul pentru împrumutul de 775 de milioane de lei făcut luni

Dora Vulcan | 05.11.2019

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că el nu și-a dat acordul pentru împrumutul de 775 de milioane de lei făcut luni de la bănci.

Pe aceeași temă

Pentru a-și proba buna credință, Teodorovici îi cere ministrului Finanțelor, Florin Cîțu să analizeze operațiunea.

"Ieri nu ne-am imprumutat noi pentru ca ieri a fost alt guvern. Eu, ca ministru de Finante, nu mi-am dat acceptul pe niciun fel de operatiune sau tranzactie de acest fel. Probabil ca cineva din ministerul de Finante a incalcat ceea ce trebuia sa respecte", a afirmat marti Teodorovici, inainte de predarea mandatului catre Florin Citu, citat de business24.ro.

Intrebat daca are si un nume pentru persoana din minister responsabila de aceasta situatia, fostul ministru a raspuns: "Probabil ca secretarul de stat coordonator pentru politica de trezorerie, daca dansul a facut. Pentru operatiunea de ieri eu nu mi-am dat un acord in acest sens".

"O sa il rog de domnul ministru Citu sa faca o analiza inclusiv asupra operatiunii de ieri si daca are toate argumentele necesare sa propuna o schimbare in prima zi de lucru a domniei sale", a subliniat Teodorovici.

Referitor la costurile cu care s-a imprumutat statul, fostul ministru al Finantelor a precizat ca dobanzile sunt ale pietei si a aratat ca nu crede ca cineva sa se fi putut imprumuta la costuri mai mici.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat, luni, 775 de milioane de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduala de 78 luni, la un randament mediu de 4% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22