Teodosie, arhiepiscopul Tomisului: Rugăciunea vindecă mai bine decât vaccinul

Redactia | 12.01.2021

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat luni, pe tema vaccinării, că fiecare este liber să ia o decizie, preoții neputând să impună acest lucru.

Pe aceeași temă

Întrebat dacă se va vaccina Arhiepiscopul Tomisului a răspuns că nu are „nevoie” și că are o „alergie”.

Pe de altă parte, el a lăsat să plutească dubiul asupra răspândirii virusului spunând că putea să ia virusul până acum de 100 de ori pentru că s-a apropiat de mulți oameni. În alt context, el a spus că rugăciunea apără mai bine decât vaccinul.

Principalele declarații făcute de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie:

  • Este o mare diferență între ceea ce propavăduim noi și ceea ce suntem puși sa facem acum. Dacă este o boală, ne implicam. Rugăciunea vindeca mai bine decât vaccinul

  • Eu m-am apropiat de toti oamenii, trebuia sa iau virusul de 100 de ori.

  • Împărtășania combate orice virus. De aceea nu acceptam împărtășanie cu mai multe lingurițe, e blasfemie să faci asa ceva.

  • Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Orice extremism nu este bun. Nici nu spunem vaccinați-vă toți, nici nu spunem nu vă vaccinați. Oricine ia o recomandare de la medicul său.

  • Iată, cum spune Sfântul Pavel: bine este și asa, și invers!

  • Noi așteptăm si noi ne rugăm, pentru că să știți că și omul participă la vindecarea lui. Pentru că dacă se teme de vaccin, s-ar putea să fie și mai aspru

  • Trebuie să facă fiecare după sfatul medicului si conștiința sa. În orice caz este o boala reală pentru ca mulți spun că nu există, există.

  • Eu deocamdată nu ma vaccinez pentru că am alergie, trebuie sa testeze medicii. Deocamdată nu am nevoie. Am transmis și preoților asta, dar nu le-am zis să nu se vaccineze. Să ia recomandare de la medicii lor. Eu nu sunt medic.

  • Vaccinul ajuta, dacă atâția medici se vaccinează, urmeaza si profesorii și preoții, dar nu este obligatoriu. Ce putem sa recomandam? Mai mult decât sfatul medicilor și constiinta personala..

  • Preotii nu se vor erija în specialisti sau prooroci. Stiu ce spun medicii, între ei se contrazic. Nu avem un adevăr general, pentru că si medicii se contrazic intre ei

Context

Arhiepiscopul Tomisului s-a remarcat în ultima perioadă prin sfidarea restricțiilor impuse de autorități la Constanța. A organizat pelerinaje, slujbe de Anul Nou cu mai mulți participanți în spațiu închis în plină carantină și a continuat slujbele cu mii de participanți și după Anul Nou.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22