Termenul în care se judecă eliberarea lui Dan Voiculescu, micşorat cu 14 zile

E.b. | 30.05.2017

Noua cerere de liberare condiţionată a omului de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, va judecată în 8 iunie de către magistraţii Judecătoriei Sector 5.

Pe aceeași temă

 
 

 

Termenul iniţial pentru judecarea acestei cereri depuse de avocaţii lui Dan Voiculescu era 22 iunie, acesta fiind însă schimbat pentru 8 iunie, conform News.ro.

 

Cererea de liberare condiţionată a lui Voiculescu va fi judecată de magistraţii Judecătoriei Sector 5.

 

Avocaţii lui Dan Voiculescu au formulat această nouă cerere de liberare condiţionată a omului de afaceri, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, în 22 mai.

 

Comisia de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Rahova a analizat ieri dosarul privind cererea de liberare condiţionată a lui Dan Voiculescu şi a înaintat documentaţia către Judecătoria Sectorului 5 pentru a analiza cererea condamnatului”, declara, în 23 mai, comisar Gabriela Livadariu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului. 

 

Biroul de relaţii publice al Judecătoriei spunea că termenul stabilit de sistemul pentru repartizarea dosarelor este de 22 iunie, dar că acesta poate preschimbat dacă celui condamnat i se pare prea lung sau prea scurt

 

Tribunalul Bucureşti a respins definitiv, în 10 ianuarie, cererea omului de afaceri Dan Voiculescu de eliberare condiţionată şi a decis ca acesta să poată depune o nouă solicitare după data de 24 mai. Instanţa a stabilit atunci că Dan Voiculescu nu poate fi eliberat condiţionat, dar a scurtat cu patru luni termenul la care poate formula o nouă cerere.

 

 

 "Dan Voiculescu a profitat de carenţele legislative"

 

 

În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 5 a respins, în 13 decembrie 2016, solicitarea lui Dan Voiculescu şi a decis ca el să mai poată depune o nouă cerere în septembrie 2017. Judecătorul a arătat în motivarea deciziei că Dan Voiculescu a profitat de carenţele legislative pentru a obţine cât mai uşor zile libere şi a dat ca exemplu că a câştigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat patru ore.

 

Voiculescu execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA)

 

În dosarul "ICA” au mai fost condamnaţi fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiţionat în 26 septembrie, după ce a executat doi ani din pedeapsă

 

 

A stat în penitenciar doi ani şi nouă luni

 

 

Dan Voiculescu trebuie să execute cel puţin o treime din pedeapsa de zece ani de închisoare pentru a putea fi propus pentru liberare condiţionată. Până în prezent, Voiculescu a stat în penitenciar doi ani şi nouă luni, dar are şi zile câştig, care se scad din pedeapsă, pentru activităţile la care a participat în penitenciar.

 

După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22