Tia Șerbănescu primește Premiul AZIR pentru independența jurnaliștilor

Redactia | 05.05.2019

Asociația Ziariștilor Independenți a instituit din acest an un premiu care recompensează puterea unui jurnalist de a-și păstra independența față de puterea politică.

Pe aceeași temă

Evenimentele din jurul Zilei Internaționale a Libertății Presei, tot mai puține în România ultimilor ani, amintesc societății că libertatea de exprimare este un bun de preț, care trebuie apărat în fiecare zi.

Ambasada SUA la București și-a reafirmat în 3 mai angajamentul de a sprijini democrația prin susținerea reporterilor români „responsabili şi curajoşi", iar în numele Uniunii Europene Federica Mogherini, Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, a subliniat că „Nu există democraţie fără o presă cu adevărat liberă. Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, sărbătorim rolul esenţial al presei libere nu numai în calitate de furnizor de ştiri fiabile şi adevărate, ci şi ca un pilon al democraţiei”.

Asociația Ziariștilor Independenți, secția românească a Asociației Europene a Jurnaliștilor, a invitat jurnaliști, studenți, profesori în științele comunicării, oameni de cultură la o dezbatere cu titlul Jurnaliști și...„jurnaliști”. Raportul cu puterea politică. Invitați: Tania Radu, RFE și Radu Carp, FSPUB. Evenimentul va avea loc în 7 mai, orele 18, la OK Center din str. Traian nr.1, Sect.3.

Cu acest prilej se va institui Premiul AZIR pentru independența jurnaliștilor, decernat în primă ediție Tiei Șerbănescu, autoarea rubricii de cursă lungă Bref, o jurnalistă care reunește cu strălucire analiza nuanțată a fenomenului politic cu spriritul critic și ironia conduse la țintă în fraze concise, sclipitoare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22