Tiberiu Soare: Demisia ministrului Culturii nu rezolva situatia de la Opera

Vlad Toma | 28.04.2016

Tiberiu Soare, fostul director interimar al Operei Nationala Bucuresti, a comentat aseara, la B1 Tv, demisia ministrului Culturii. Dirijorul considera ca protestul de la Opera este legitim si regreta faptul ca demisia ministrului a fost provocata de acest lant de evenimente.

Pe aceeași temă

 

"Eu, ca persoana particulara, nu imi doresc demisia nimanui. Nu ma bucur de asa ceva. L-am cunoscut pe domnul Alexandrescu, mie mi-a facut impresia unui gentleman perfect, un domn de o inalta cultura. Mi se pare regretabil tot acest lant de evenimente care a dus la cererea premierului catre ministru de a-si prezenta demisia. Intreg acest protest il vad intr-un fel legitim atata vreme cat respecta legea romaneasca.
 

De joi incoace, domnul Alexandrescu nu a mai avut un rol hotarator in ceea ce priveste situatia Operei. Din punctul de vedere al angajatilor Operei, acesta demisie nu aduce un deznodamant al situatiei. Din dorinta de a lasa o imagine buna se pot lua decizii pripite. Eu am avut o parere extraordinara despre domnul Vlad Alexandrescu", a declarat Soare, la B1 TV.


Soare considera ca problemele Operei pot fi rezolvate doar prin gasirea unui manager care sa aiba talent administrativ si care sa rezolve problemele structurale. "Avem tot felul de probleme foarte grave. Trebuie gasita o persoana care sa poata sa isi asume aceste lucruri fie si pentru o perioada foarte scurta de timp si, credeti-ma, nu vorbesc despre mine", a punctat acesta.

 

Premierul Ciolos i-a cerut ieri lui Vlad Alexandrescu sa demisioneze din functia de ministru al Culturii, in urma scandalului desfasurat la Opera Nationala Bucuresti. Ministrul a confirmat ca si-a dat demisia, acuzind ”rezistenta la schimbare” a unor ”forte retrograde.”

 

Intr-un mesaj postat pe facebook, ministrul Vlad Alexandrescu a scris ca isi doreste ca reformele pe care le-a initiat sa fie continuate, dar atrage atentia ca aceasta este periclitata deoarece ” forţe dintre cele mai retrograde, ostile schimbării, care se împotrivesc unor mecanisme fireşti de reînnoire şi de întinerire a sectorului artistic şi muzeal din România au devenit atât de sonore”.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22