Timişoara, 5 mii de oameni în stradă: Ne-am săturat să fim bătaia de joc a politicienilor

E.b. | 21.01.2018

În Piaţa Victoriei din Timişoara s-au adunat aseară aproximativ 5.000 de oameni care au protestat faţă de modificările legilor justiţiei, ei pornind într-un marş pe străzile oraşului.

Pe aceeași temă

  

Ei au strigat lozinciprecum ”Hoţii, hoţii”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Săvă fie frică, ţara se ridică”, ”Legi pentru toţi, nu pentru hoţi”, ”Rezistăm, nu plecăm”.


De la microfon, organizatorii au explicat celor prezenţi în centrul oraşului care sunt principalele modificări pe care guvernanţii vor să le aducă actelor normative din Justiţie.


Ne-am săturat să fim bătaia de joc a politicienilor. Numirea noului prim-ministru, aşteptările nerealiste din partea unui personaj salvator în cazul de faţă, preşedintele ţării – speranţele înşelate, nesimţirea şi incompetenţa fără margini ale oamenilor politici, toate acestea ne dezamăgesc.

 

Dar nu ne vom lăsa dezamăgiţi prea mult! Mereu a ţinut de noi să facem o schimbare, dar abia recent am început să realizăm puterea pe care o avem: fiecare şi, mai ales, împreună. De aceea, continuăm ce am început: ne informăm, gândim, acţionăm. Reacţionăm mai puţin emoţional şi mai mult raţional. Poate că nu e tipic românesc, dar e timpul să începem o schimbare: să reacţionăm, aşadar, cu cap, ca sa nu ne impiedicam pe drumul spre schimbare! Păstrăm motivaţia de a merge mai departe şi de aprotesta. Această clasă politică nu ne reprezintă”, au transmispe Facebook organizatorii protestului de la Timişoara, conform News.ro.


După aproximativ două ore de la începutul protestului, timişorenii au pornit în marş pe mai multe străzi din centrul oraşului. Protestul de la Timişoara a începutî n jurul orei 18.00.


În jurul orei 21.00, protestul de laTimişoara s-a încheiat în ritmurile melodiei ”Timişoara” a celor de la ProMusica.


Protestatarii şi-au dat, din nou, întâlnire în Piaţa Victoriei din Timişoara pentru un nou protest, duminica viitoare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22