Timisoara: Peste 20.000 de persoane sunt asteptate la un miting de protest

T.d. | 16.01.2015

Pe aceeași temă

Un miting de protest urmeaza a fi organizat la Timisoara, 20.000 de persoane fiind asteptate sa ia parte, potrivit unui anunt al primarului Nicolae Robu. Edilul vrea sa atraga atentia asupra alocarilor insuficiente de fonduri, potrivit Romania Libera.

"Nu putem sta pasivi, să trimitem doar hârtiile la guvern şi să criticăm atitudinea guvernului, cred că va trebui să ne arătam nemulţumirea printr-un miting de protest faţă de atitudinea guvernului în privinţa câtorva obiective de interes major pentru Timişoara. Nimeni nu are dreptul să ignore Timişoara şi mai ales într-un asemenea hal. Timişoara are nevoie de centură, trebuie să fie legată de Serbia prin autostradă şi am putea continua cu exemplele. Nu putem prelua să facem din fonduri proprii. Şi aşa ne-am încărcat cu angajamente cu finanţare din bugetul local", a declarat primarul.

Robu a mai spus că îşi doreşte ca acest miting de protest să aibă loc peste câteva săptămani, atunci cand condiţiile meteo vor permite.

Edilul a mai spus că în zilele următoare va discuta despre realizarea centurii ocolitoare a municipiului cu responsabili de la guvern, deoarece doreşte să rezolve această problemă pe cale

Municipiul Timişoara are, în prezent, o centură ocolitoare de aproximativ 12 kilometri, în partea de nord-est, care leagă Calea Aradului de Calea Lugojului. Pentru centura ocolitoare care urmează să lege Calea Lugojului de Calea Şagului a fost întocmit un proiect, însă nu există finanţare. Aceasta ar urma să aibă 35 de kilometri, costurile pentru construire fiind estimate la peste 45 milioane de euro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22