Știrbu: În ce țară mai sunt promovați urmăriții internațional pe postul TV public?

Redactia | 18.03.2018

Gigel Știrbu (PNL), președintele Comisiei de cultură, îi răspunde acid europarlamentarului Norica Nicolai care l-a acuzat că decizia de a chema directorul general TVR, Doina Gardea, în fața Comisiei pentru a explica difuzarea interviului cu Ghiță trădează mentalitatea unui comisar sovietic.

Pe aceeași temă

 

 

În răspunsul său, în care o numește pe Norica Nicolai „fost procuror comunist” Gigel Știrbu spune că este responsabilitatea sa să solicite „în numele cetăţenilor și al unei instituţii a statului român”, explicații despre „cum se poate ca din banii noştri, ai tuturor plătitorilor de taxe și impozite din ţara asta, un inculpat pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare de către instituţiile statului, este difuzat în prime time de televiziunea naţionala, instituţie a aceluiaşi stat care plăteşte bani grei pentru aducerea acestuia in ţară?”

 

În continuare, Gigel Știrbu, încearcă să explice că nu este normal ca televiziunea publică să facă o politică partizană și să implice în lupta împotriva statului de drept.

 

„Nu vi se pare, doamna fost procuror comunist,  Norica Nicolai, că aceste două chestiuni se bat cap în cap? Sau dumneavoastră sunteţi obişnuită să priviţi lucrurile dintr-un singur punct de vedere?

 

Doamna fost procuror comunist, pe logica dumneavoastră, de ce nu solicitaţi colegilor dumneavoastră de partid si de coaliţie guvernamentală să suplimenteze bugetul statului pentru ca televiziunea publică să deschidă studiouri în Costa Rica, Madagascar, Serbia şi alte destinaţii preferate de toţi cei certaţi cu justiţia din România ca să se poata exprima liber si aceştia?

 

Dumneavoastră confundaţi dreptul la libera exprimare cu mediatizarea pe postul public de televiziune a unui cetăţean care a încălcat legile statului român, care denigrează în continuare instituţii ale statului român şi care, prin "dreptul la libera exprimare" pe care îl clamaţi dumneavoastră, a devenit o victimă.

 

Dar dumneavoastră sunteţi obişnuită, doamnă fost procuror, să transformaţi cu maxima lejeritate calitatea de inculpat în cea de nevinovat şi aceea de nevinovat în cea de inculpat.

 

Constat că toţi inculpaţii si penalii din ţara asta au numai drepturi iar noi, cetăţenii cinstiţi, avem numai obligaţii. E drept aşa, doamna procuror?

 

Este o întrebare retorică. Nu doresc un răspuns de la dumneavoastră. Să judece cetăţenii care muncesc cinstit în ţara asta si cărora, guvernul pe care îl reprezentaţi, tocmai le pregăteşte marirea taxele si impozitelor.

 

Chiar credeţi că toţi oamenii din judetul acesta, cărora le vindeţi teme false pentru că nu aveţi nimic de spus, nu înţeleg scopul vizitei dumneavoastră in Olt? Veniţi doar  din 5 in 5 ani când se apropie alegerile europarlamentare! În rest nu v-am văzut preocupată de problemele din Olt, de drumuri, de canalizare, de autostrăzile promise de colegii dvs de coaliţie, de şcoli, de spitale...

 

Aveţi neobrăzarea să vă declaraţi apărătoarea principiilor liberale, în timp ce nu mai ştiţi numărul partidelor pe la care v-aţi mutat în funcţie de propriul interes. Cum se numeste genul ăsta de persoane: liberali sau traseişti? Nici întrebarea asta nu are nevoie de răspunsul dumneavoastră pentru că deja  îl cunoaştem cu toţii...

 

Dar următoarea da: in ce stat european aţi văzut dumneavoastră persoane urmărite internaţional promovate pe postul public de televiziune? Că tot sunteţi europarlamentar şi, din câte se vede, vreţi cu ardoare  să mai fiţi!”, este mesajul lui Gigel Știrbu, transmis printr-un comunicat de presă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22