Titus Corlatean: Vizita Victoriei Nuland este binevenita. Angajamentul Romaniei pentru statul de drept este O GARANTIE

D.g. | 08.01.2014

Pe aceeași temă

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat miercuri seara ca vizita ce va fi efectuata in tara noastra de Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al Secretarului de Stat american John Kerry, este una "binevenita", apreciind ca "este bine sa discutam direct, si nu prin intermediul presei", pentru a "clarifica si aspecte ce pot parea sensibile la un anumit moment", el mentionand ca "angajamentul Romaniei pentru statul de drept este o garantie", informeaza HotNews.ro.

Potrivit ministrului de Externe, in cadrul intrevederii vor fi discutate "aspectele legate de Parteneriatul Strategic, cheia de bolta a relatiilor bilaterale", precum si "aspecte regionale".

"Am vazut chestiunea cu statul de drept, este o vizita binevenita (...) Eu cred ca este bine sa discutam direct, si nu prin intermediul presei, pentru a vedea unde ne aflam. Angajamentul Romaniei pentru statul de drept este o garantie (...) Cred ca putem discuta si clarifica si aspecte ce pot parea sensibile la un anumit moment", a declarat Titus Corlatean jurnalistilor, la Palatul Parlamentului.

Cu privire la intalnirile pe care oficialul american le va avea la Bucuresti, Corlatean a confirmat ca va avea o intrevedere cu acesta, subliniind totodata ca agenda este facuta de partea americana. "Inteleg ca este prevazuta si o intrevedere la Cotroceni", a mai mentionat ministrul.

Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al Secretarului de Stat american John Kerry,  va vizita Romania in perioada 10-11 ianuarie, a informat Departamentul de Stat american, miercuri, intr-un comunicat de presa. Este a doua vizita a unui inalt oficial american in Romania in urma unei crize politice, dupa cea efectuata de Philip Gordon, predecesorul Victoriei Nuland, in august 2012, dupa referendumul de suspendare a presedintelui.

Reamintim ca Executivul si Parlamentul au fost in centrul unui nou scandal major in "martea neagra", 10 decembrie, cind Parlamentul a trecut un pachet de modificari ale Codului Penal cu impact negativ major in lupta anticoruptie.

SURSA: HotNews.ro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22