Tânăr de 17 ani, trimis în judecată de DIICOT pentru terorism; alarme false cu bombă

E.b. | 04.07.2017

Un minor în vârstă de 17 ani, principalul suspect în cazul alertei false cu bombă de la două licee din Târgovişte, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT pentru terorism.

Pe aceeași temă

 

El este acuzat că a transmis Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Inspectoratului de Jandarmi din Dâmboviţa mesaje prin care anunţa că vor fi aruncate în aer Colegiul Naţional ”Constantin Carabella” şi Liceul de Arte ”Bălaşa Doamna”, sute de elevi şi profesori fiind evacuaţi.

 

DIICOT a anunţat, marţi, că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Robert Gabriel Nisipeanu , în vârstă de 17 ani, pentru terorism.

 

Comunicat DIICOT

 

La data de 30.05.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului NISIPEANU ROBERT GABRIEL, în vârstă de 17 ani, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art.38 din Legea nr.535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului, respectiv alarmarea fără un motiv întemeiat a unei persoane sau a publicului, a organelor specializate, pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice prin corespondenţă, telefon sau orice alte mijloace de transmitere la distanţă cu privire la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, materiale, microorganisme ori toxine de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor ori a mediului înconjurător ori sa cauzeze consecinte deosebit de grave.

 

Prin actul de sesizare s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 24 martie 2017, inculpatul Nisipeanu Robert Gabriel a expediat SMS-uri către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi Poliţia locală a municipiului Târgovişte, anunţând iniţial că doreşte negocieri cu autorităţile, în caz contrar urmând să arunce în aer două unităţi şcolare de pe raza municipiului Târgovişte.

 

Ulterior, prin utilizarea a două conexiuni VPN prin care şi-a mascat IP-ul pentru a nu fi identificat, inculpatul a revenit cu un nou mesaj prin care a ameninţat că fapta va avea loc în jurul orelor 11.00 ale aceleiaşi zile, după care a deschis un cont pe o aplicaţie SMS on-line generând mai multe mesaje către instituţiile mai sus menţionate. În seara aceleiaşi zile, a expediat un alt SMS către Jandarmeria Dâmboviţa prin care a transmis că ”ne-aţi blocat accesul la cele două licee, dar asta nu înseamnă că nu mai sunt şi altele în oraş.

 

Dosarul a fost  înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Dâmboviţa.

 

Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22