Toader: Demisia mea, irevocabila pe 30 iunie. Atunci, vom avea un nou Guvern

E.b. | 22.06.2017

Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justitiei, a declarat ca demisia devine irevocabila la 15 zile de la momentul depunerii acesteia la primul ministru.

Pe aceeași temă

 

"Eu mi-am depus demisia pe 15 iunie, devine irevocabila pe 30 iunie", sustine Toader


"Dupa 30 iunie eu nu imi mai pot retrage demisia, dar nu inseamna si o incetare a mandatului. Tot timpul eu am spus ca imi voi asigura interimatul pana in ultimul minut de mandat. Mandatul inceteaza la momentul numirii altui ministru.

Este necesara asigurarea continuitatii pana la desemnarea noului ministru. Am deplina convingere ca pana pe 30 iunie vom avea un nou Guvern", a adaugat Tudorel Toader.

 

Intrebat daca si-ar dori sa continue la conducerea Ministerului Justitiei si in viitorul Guvern, Tudorel Toader a raspuns: "La aceasta intrebare voi raspunde, daca va fi cazul, atunci cand, eventual, tema va fi de actualitate."

 

Tudorel Toader a mai afirmat ca a avut, miercuri, o intalnire cu presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, intalnire in candrul careia au fost abordate doua teme de discutie: "concursul dintre efectele juridice pe care le produce demisia unui ministru si efectele juridice pe care le produce motiunea de cenzura, in sensul evitarii vidului", precum si stadiul legilor justitiei.

 

"Cu privire la legile justitiei nu exista nicio intarziere. Termenul este final de luna iunie, ceea ce inseamna ca suntem in termen", a spus Tudorel Toader.

 

In ceea ce priveste decizia CCR privind abuzul in serviciu, Tudorel Toader a precizat ca "Avem decizia publicata in Monitorul Oficial, astazi vom stabili graficul dezvaterilor publice cu privire la punerea in aplicare a deciziei CCR."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22