Toader, după criticile CSM la legile Justiției: să rămânem fiecare în matca constituțională

Dora Vulcan | 19.12.2017

Ministrul justitiei, Tudorel Toader, a spus marti dimineata ca fiecare ar trebui sa ramana "in matca constitutionala", declaratia fiind data in contextul protestelor magistratilor si a pozitiei CSM fata de modificarea legilor justitiei.

Pe aceeași temă

 

 

 "In baza principiului separatiei puterilor in stat, fiecare dintre cele trei puteri are cate o competenta stabilita in Constitutie, prin urmare, magistratul trebuie sa infaptuiasca justitie, sa interpreteze si sa aplice legea", a spus Toader, adaugand ca CSM da aviz la legi din justitie si nu cu privire la ce fapte ar trebui incriminate.

 

"Indemnul meu este sa ramanem fiecare dintre noi in matca constitutionala, sa ne indeplimin atributiile, competentele stabilite la rang cosntitutional si infra-constitutional", a adaugat ministrul justitiei.

 

Consiliul Superior al Magistraturii i-a trimis, luni dimineata, o scrisoare deschisa sefului comisiei speciale pentru modificarea legilor justitiei, Florin Iordache, in care spune ca protestele preconizate a avea loc la mai multe instante si parchete "trebuie sa dea de gandit intregii societati".

 

"In numele Consiliului, va adresez rugamintea de a initia cele mai adecvate demersuri, de indata aplicate, astfel incat motivele generatoare de nemultumiri sa fie evaluate, dezbatute si intelese de si cu corpul magistratilor, in beneficiul intregii societati", se spune in document. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22