Toader îl sfidează pe Dragnea și refuză să demisioneze în ciuda declarațiilor războinice din PSD

Laurentiu Gheorghe | 11.04.2019

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat joi că nu va demisiona doar în baza zvonurilor că va fi remaniat și nu va abandona ceea ce și-a asumat când a preluat portofoliul.

Pe aceeași temă

Toader a reacționat joi după ce cu o zi înainte, Liviu Dragnea a declarat că ministrul Justiției nu mai este asumat de PSD.

„Îi întrebați pe dânșii, nu pe mine. Eu efectiv îmi exercit atribuțiile până în momentul în care în Monitorul Oficial apare cu nume, prenume alt ministru. De ce? Pentru că este un principiu care spune că trebuie să asiguri continuitatea activității autorității. Eu nu pot acum să închid biroul pentru că am auzit că mă remaniază”, a declarat Tudorel Toader, în Parlament, întrebat cum va mai rămâne la minister dacă PSD nu îl mai susține, relatează Mediafax.

El a afirmat că nu își va da demisia, deoarece niciodată nu a abandonat obligațiile pe care și le-a asumat. „Demisiile nu sunt numai de onoare. Demisiile sunt din multe considerente. Eu am trecut prin multe experiențe profesionale, dar niciodată nu am abandonat obligațiile pe care mi le-am asumat”, a adăugat Toader.

Toader a mai declarat, referitor la afirmațiile lui Dragnea potrivit cărora PSD nu-l mai dorește în Guvern, că „fiecare face ceea ce știe și ce crede”.

Întrebat cum comentează afirmațiile lui Dragnea și dacă se teme de o remaniere, Tudorel Toader a spus: ”Bine, da am văzut... Fiecare face ceea ce știe și ce crede. (...) Am mai răspuns la întrebarea asta”.

****

Liviu Dragnea a declarat miercuri că se pare că PSD nu și-l mai asumă pe ministrul Justiției Tudorel Toader, adăugând că săptămâna viitoare este timp suficient pentru dezbaterea și votarea moțiunii împotriva ministrului.

”Nu e (ministrul-n.r.) meu, nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nici cu mama, nici cu tata, nu e verișor. A fost asumat de PSD, nu știu cât o să mai fie asumat de PSD, se pare că PSD-ul nu și-l mai asumă. O să vedem”, a spus Dragnea, la insistențele jurnaliștilor.

Referitor la moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, care a fost amânată în Senat, Dragnea a susținut că parlamentarii PSD aveau treabă în teritoriu, iar președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu se află în țară, dar că există timp suficient săptămâna viitoare pentru dezbare și votul pe moțiune.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22