Toader insistă că este independent și că nu se află în conflict cu Liviu Dragnea

Laurentiu Gheorghe | 11.04.2019

În plin scandal al modificărilor codurilor penale, Tudorel Toader, despre care Dragnea sune că PSD nu și-l mai asumă, spune că nu se consideră a fi în război cu cineva.

Pe aceeași temă

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seara, ca nu se considera in razboi cu nimeni, a amintit ca, atunci cand a fost numit in functie, a primit garantiile de conservare a statutului de independenta si a subliniat ca isi va exercita atributiile pana cand in Monitorul Oficial apare numele unui nou ministru al Justitiei.

Ministrul Justiției mai spune că la investirea în funcție, liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a garantat independența și că nu ține neapărat la scaun dar își va exercita atribuțiile până când în va fi numit înlocuitorul său.

Eu nu mă consider in razboi cu nimeni, eu imi fac datoria de ministru al Justitiei. Imi indeplinesc obligatiile cata vreme ma aflu pe scaunul de ministru. In momentul in care in Monitorul Oficial apare numele inlocuitorului, il voi astepta la minister, ii voi preda si ii voi ura succes. Daca uneori apar abordari diferite, viziuni diferite asupra unei solutii legislative sau alta trebuie vazut perspectiva din care problematica e abordata", a declarat Toader, la Romania TV.

Toader a mai amintit ca, la numire, a primit "garantiile de conservare a statutului de independenta, de neafiliat politic".

Tudorel Toader a precizat ca a apreciat ce a spus "presedintele partidului majoritar", faptul ca legile isi vor urma calea normala in Parlament.

Intrebat daca se gandeste sa demisioneze sau daca va sta in functie pana cand eventual va fi demis, Toader a replicat: "Imi voi indeplini atributiunile pana in momentul in care Monitorul Oficial apare alt nume si prenume de ministru al Justitiei. Pana atunci imi indeplinesc atributiunile".

El a explicat ca exista si obligatia de a asigura interimatul pana cand un nou ministru este numit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22