Toader: Iohannis creează un precedent periculos. Nimic despre atacul lui Dragnea la procurori

Dora Vulcan | 13.06.2018

Ar fi prima oară când un demnitar pune în discuție aplicarea Constituției și a unei decizii CCR, a susținut Tudorel Toader, miercuri dimineață, pentru Digi24. Ministrul Justiției a adăugat că „ce face președintele este cel mai periculos precedent”.

Pe aceeași temă

 

 

 Tudorel Toader a declarat miercuri dimineață că, în urma deciziei CCR privind revocarea șefei DNA, rolul Consiliului Superior al Magistraturii „nici n-a crescut, nici n-a scăzut”.

 

„Cu siguranță pot să vă spun că, în lunga mea experiență în sistemul judiciar, cred că ceea ce face preşedintele azi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Este cel mai periculos precedent pentru că e pentru prima dată când un demnitar pune în discuție respectarea și aplicarea legii fundamentale, aplicarea și respectarea unei decizii CCR”, a susținut ministrul Justiției, intervievat de Digi 24. 

 

„Minstrul Justiției reprezintă o autoritate în sens constituțional, dar de data aceasta nerespectarea Constituției capătă dimensiunea unui diferend de rang constituțional între puterile statului și puterile statului urmează să caute soluția acestei nerespectări a deciziei”, a adăugat el.

 

Întrebat de reporterul Digi24 despre amenințarea făcută de Liviu Dragnea la adresa procurorilor, la mitingul PSD și la un post de televiziune, Tudorel Toader a declarat că nu comentează „ce declară alții, fie el și președintele republicii, care a devenit foarte cunoscător în ale dreptului constituțional”.

 

Despre acest lucru, Klaus Iohannis a vorbit în termeni duri: Pe bună dreptate s-au revoltat magistrații, văzând cum se trezeste un politician, care mai e și infractor, să se ducă la televizor și să amenințe acolo procurorii, după ce a convocat un miting mediocru antijustiție. Nu putem să lăsăm statul să intre într-o situație de incertitudine, că intrăm în derivă, și să ne trezim că în loc să consolidăm democrația românească noi, așa, de dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât e sănătos, renunțăm la valori democratice.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22