Toader: Nici măcar nu l-am văzut pe Ghiță, iar documentele au ajuns la Ministerul din Serbia

Redactia | 28.03.2018

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a negat miercuri categoric că s-ar fi văzut cu Sebastian Ghiță în timpul deplasării pe care a efectuat-o luni și marți la Belgrad și că nu a primit nici pe altă cale documente de la acesta.

Pe aceeași temă

 

 

"Exclus! Cum să se întalnească un ministru al Justiției cu cineva care e în procedura de extrădare? Nu că n-am avut întâlnire, nici măcar nu l-am văzut. (...) Nu poartă un inculpat dialog direct cu ministrul Justiției, oricare ar fi el", a subliniat Toader, miercuri dimineață, la insistențele jurnaliștilor pe acest subiect.

 

Referitor la afirmațiile fugarului Sebastian Ghiță, că ar deține „dovezi” cum ar fi fost falsificat DNA probele din dosarul său pe care ar vrea să le înmâneze lui Toader, acesta a spus că „trebuie să se adreseze instanței din Serbia, nu ministrului Justiției din România".

 

In plus, Toader a refuzat sa comenteze afirmatiile lui Ghita facute marti seara, la Romania TV: "Nu imi cereti ca eu sa comentez ce au comentat unii la TV, ministrul comenteaza oficial prin canale oficiale".

 

Despre documentele solicitate de instanțele de judecată din Serbia pentru extrădarea lui Ghiță, și care conform presei din această țară nu ar fi ajuns pe masa judecătorilor, Toader a spus că acestea au fost transmise Ministerului Justiției de la Belgrad.

 

În plus, Toader i-a acuzat pe magistrații din Ploiești că au tergiversat trimiterea unor documente solicitate de partea sârbă:

 

"Intrebati Curtea de Apel Ploiesti de ce i-au trebuit două săptămâni să ajungă de la Ploiesti la Ministerul Justitiei, unde ar fi ajuns si pe jos mai repede", a spus Toader.

 

Background

 

Amintim ca presa sarba a dezvaluit ca documentele solicitate, care ar fi trebuit sa clarifice infractiunile de care este acuzat Sebastian Ghita, inca nu au ajuns la Inalta Curte din Belgrad, cea care deruleaza procedura de extradare.

 

Tudorel Toader a fost luni la Belgrad, unde s-a intalnit cu omologul sau sarb, Nela Kuburovic, ocazie cu care a sustinut ca toate documentele solicitate de autoritatile sarbe au fost transmise din 9 martie.

 

Fugarul Sebastian Ghita sustine ca i-a trimis ministrului Toader niste documente, "dovezi" pe care le-a strans ca probele folosite de DNA in dosarele sale sunt false.

 

"Toate documentele pe care le-am strans, cu dovezi, ca probele folosite de DNA in cererea de extradare sunt false si falsificate le-am trimis domnului Tudorel Toader si sper ca, mai repede, nu mai tarziu, dansul va cere suspendarea acestei extradari. Nu se poate sa semneze pentru revocarea lui Kovesi, dar sa foloseasca probele false ale doamnei Kovesi", a declarat Ghita, marti seara, la Romania TV.

 

Fostul deputat, acum fugar, a adaugat ca le-a aratat si judecatorilor sarbi ca probele din dosarele sale sunt false si ca acestia studiaza atat documentele prezentate de el, cat si cele trimise de catre Ministerul Justitiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22