Toader o ameninţă pe Kovesi: În scurt timp va lua o decizie în privinţa conducerii DNA

E.b. | 17.11.2017

Tudorel Toader, ministrul Justiției, susţine că, anul acesta, va lua o deciziei în urma controlului Inspecției Judiciare la Direcției Națională Anticorupție (DNA). "Dacă și când mă voi decide asupra revocării, vă voi anunța. Este un lucru la care lucrăm, pentru că este o obligație a mea..."

Pe aceeași temă

 
 

 

Întrebat, la Antena3, despre o posibilă revocare a Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, Tudorel Toader a spus: "... Dacă și când mă voi decide asupra revocării, vă voi anunța. Este un lucru la care lucrăm, pentru că este o obligație a mea. Eu am cerut Inspecției Judiciare să facă o evaluare la Ministerul Public și DNA. Am primit și raportul de la Ministerul Public și săptămâna viitoare, în secția pentru procurori va fi dezbătut raportul. Inspectorii au lucrat și au făcut o treabă bună. Știam și o să îmi schimb părerea că trei au considerat că e bine și trei că nu e bine. Eu nu sunt constrâns de o decizie majoritară...".

 

Această decizie va fi luată ,în urma controlului Inspecției Judiciare la Direcției Națională Anticorupție, "sigur anul acesta".


"Am cerut (...) controlul, Inspecția (Judiciară) a efectuat cele două controale, au făcut rapoarte, cel de la DNA are cinci sute și ceva de pagini. Este obligația mea nu numai morală, ci și legală, ca ministru, să valorific rezultatele raportului de control. Eu nu pot să mă fac că nu s-a întâmplat nimic, eu nu pot să dau raportul la o parte și să ne vedem pe viitor, ne vom vedea de treabă, dar nu pot să neglijez acel raport pe care să îl valorific și cu un rezultat pe care să îl prezint public, indiferent care va fi el. Indiferent ce voi aprecia eu în urma evaluării concluziilor din raport, o parte vor fi de acord și partea cealaltă mă va critica. 


Problema este doar de nuanță, care parte va fi de acord și care parte mă va critica, rezultatul matematic va fi același. Evaluarea nu o voi face numai din punctul de vedere al raportului Inspecției, ci (...) voi integra concluziile pe care le voi trage din raport într-o evaluare de ansamblu a activităților desfășurate de respectivele entități", a declarat Tudorel Toader la  Antena3, conform Agerpres.

 

Întrebat când preconizează că va lua o decizie în urma raportului, Toader a răspuns: "O zi exactă n-aș putea spune, dar în scurt timp, sigur anul acesta"

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22