Toader: Reprezint cetateanul si apar statul de drept; cred ca am sprijinul coalitiei

E.b. | 11.04.2017

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca, din punctul sau de vedere, beneficiaza in continuare de sprijinul parlamentarilor coalitiei de guvernare, chiar si dupa raportul prezentat cu privire la procurorul general al Romaniei si procurorul sef al DNA.

Pe aceeași temă

 

 

"Nu, nu stiu daca il am sau nu il am, cred ca da. Eu cred ca il am si al parlamentarilor, si al liderilor celor doua partide, si al premierului. Sigur, in conditiile in care nu voi mai avea acest sprijin, voi respecta decizia care va fi luata", a spus Toader la Romania TV, conform ziare.com.

 

Acesta a raspuns unei intrebari referitoare la tensiunile provocate de deciziile de a nu cere revocarea sefilor Parchetului General si DNA si de a nu impune un prag pentru abuzul in serviciu.

 

Intrebat pe cine reprezinta in Guvernul Grindeanu, ministrul a spus ca reprezinta cetateanul.

 

"Reprezint cetateanul si apar statul de drept si apar drepturile si interesele cetatenilor, drepturile lor fundamentale. Va asigur ca am programul pe masa de guvernare al PSD-ului. (...) Eu bifez toate elementele programului de guvernare de la Justitie, buna parte dintre ele le-am inceput, unele le-am si realizat si va asigur ca, daca voi avea timpul necesar, le voi realiza absolut pe toate. Reprezint pe cei care m-au mandatat, care au avut incredere in mine si care mi-au incredintat acest portofoliu foarte sensibil (...).

 

Nu am zis cei doi lideri, am zis alianta, nu liderii, nu sunt numai dansii, alianta. (...) Din punctul meu de vedere, scrie acolo: modificarea Codului Penal in acord cu deciziile CCR. Asta am facut, nici mai mult, nici mai putin. E obiectiv din programul de guvernare, l-am indeplinit, l-am bifat. Pe cine reprezint? Pai, reprezint un obiectiv din programul acela. (...) Eu, in opinia mea, imi fac datoria mea onest, corect, in limitele legii, Constitutiei, si pun in aplicare programul de guvernare pe capitolul referitor la justitie", a raspuns Tudorel Toader.

 

 

 

****************************

 

 

 

Saptamana trecuta, ministrul Justitiei a declarat, intr-o conferinta de presa, ca in cazul in care va fi invitat in fata coalitiei de guvernare pentru a da detalii despre concluziile raportului de evaluare a sefilor DNA si Parchetului General, va merge.

 

El a subliniat insa ca va face acest lucru nu pentru a se justifica, ci pentru a se face bine inteles.

 

Tudorel Toader a mai spus ca nu ii este frica de remaniere. "Nu are de ce sa imi fie teama indiferent de solutie".
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22