Toader răspunde criticilor lui Dragnea. Mărul discordiei: prag la abuzul în serviciu

E.b. | 24.04.2017

Liviu Dragnea, liderul PSD, nu exclude o remaniere guvernamentală, vizat fiind, în primul rând, Tudorel Toader, ministrul Justiţiei care, însă, îi răspunde lui Dragnea.

Pe aceeași temă

 

 .

Într-o intervenţie la Antena3, Liviu Dragnea i-a criticat aspru pe miniştrii Justiţiei şi Finanţelor şi a mai atenţionat că sunt membri ai Executivului care nu ţin pasul cu exigenţele programului de guvernare. 

 

Reproșurile lui Dragnea la adresa lui Tudorel Toader, ministrului Justiției sunt legate de întârzierea modificărilor la Codurile penale. În replică, Tudorel Toader a spus că este vorba despre o nemulțumire a liderilor PSD, deranjați că nu a fost impus un prag la abuzul în serviciu.

 

Tudorel Toader a explicâat, încă o dată, că proiectul de lege este în dezbatere publică, abia apoi urmând să fie trimis la Parlament.
 

Domnul ministru al Justiţiei trebuia să lanseze în dezbatere publică acest proiect privind cele patru, cinci, şase decizii ale Curţii Constituţionale, de a fi puse în acord cu legislaţia de acum două-trei săptămâni. Sunt nemulţumit că a spus că a doua zi îl pune pe site şi nu l-a pus”, a spus Liviu Dragnea, la Antena3.

 

Tudorel Toader, ministrul Justiției, răspunde: „Proiectul de lege pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală în acord cu CCR a fost elaborat la Ministerul Justiției, a fost trimis către Consiliul Superior al Magistraturii, am așteptat, ne-au trimis sugestiile, pe unele le-am luat în considerare, pe altele nu, am dat forma finală și l-am postat pe pagina de internet a Ministerului Justiției”. 

 

Avem două dezbateri publice cu societatea civilă şi asociaţia judecătorilor, procurorilor. Şi DNA, şi DIICOT, şi Parchetul General ne-au trimis propuneri şi observaţii şi sugestii. Nu le-am luat în considerare pentru că vizau alte soluţii şi alte modificări decât cele care izvorau din obligaţia stabilită de CCR prin decizii. (...) Cu privire la prag, (...) uitându-ne la proiectul de lege şi obligaţia care este înscrisă în programul de guvernare de modificarea codului penal în acord cu deciziile Curţii Constituţionale: Decizia referitoare la abuzul în serviciu prevede în dispozitiv se înlocuieşte sintagma 'indeplinirea defectuoasa' cu încălcarea unei obligaţii din lege", a declarat ministrul Tudorel Toader într-o intervenţie telefonică la Antena3.

 

 

 

 

**************************

 

 

 

Liviu Dragnea l-a criticat și pe ministrul de Finanțe. Şeful PSD spune că e supărat că Viorel Ştefan a făcut public un document de lucru privind impozitul global pe gospodării, „fără să fie capabil să comunice corect această măsură".

 

Ministrul de Finanţe trebuia să fie în fiecare zi şi să explice până când se asigura că toată lumea înţelege explicaţiile, că explicaţiile nu sunt grele”, a spus Dragnea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22